Provincie Drenthe ondertekent Europese missie voor klimaatveerkrachtige regio’s


Op dinsdag 11 oktober heeft gedeputeerde Hans Kuipers namens de provincie Drenthe zijn handtekening gezet onder de missie voor klimaatveerkrachtige Europese regio’s. Als tegenprestatie vanuit Brussel wordt Drenthe voortaan extra ondersteuning geboden om sneller naar een klimaatveerkrachtige, regionale samenleving toe te werken.

Op 20 september jl. heeft de Europese Commissie (EC) de provincie Drenthe geselecteerd om deel uit te maken van de ‘EU Mission on Adaptation to Climate Change’. Deze missie is door de Europese Commissie in het leven geroepen om Europese regio’s te ondersteunen in hun streven om aanpassingen aan de klimaatverandering te realiseren. Het doel van de EC is om in 2030 minstens 150 klimaatveerkrachtige Europese regio’s te hebben.

Gedeputeerde Hans Kuipers en waarnemend directeur-generaal Clara de la Torre na het ondertekenen van EU missie voor klimaatveerkrachtige Europese regio’s.

Ook Drenthe merkt steeds meer van de klimaatverandering en maakt stappen om zich aan te passen aan verschijnselen als hitte en droogte. Vanwege de ambitie die de provincie Drenthe heeft op het gebied van klimaatadaptatie, heeft zij haar interesse in de missie geuit. Dit leidde tot de selectie van de Europese Commissie om deel uit te maken van de missie.

Gedeputeerde Hans Kuipers: ‘We zijn verheugd dat de provincie Drenthe geselecteerd is als een van de regio’s die meedoen aan deze EU missie. Dit gaat ons helpen het bewustzijn in onze regio te vergroten en initiatieven op het gebied van klimaatbestendigheid in Drenthe en daarbuiten te bevorderen. We kijken ernaar uit om deze missie samen te volbrengen.’

Door vanaf nu deel uit te maken van de missie, kan de provincie Drenthe innovaties op het gebied van regionale samenwerking én realisatie naar Drenthe halen. Tevens kan Drenthe andere regio’s in Europa deelgenoot maken van de kennis en ervaring die de provincie inmiddels ontwikkeld en opgedaan heeft. Daarmee gaat Drenthe bijdragen aan klimaatveerkracht in de provincie én Europa.