Duurzaam wonen? Kijk eens bij de buren!


Hoe houd ik mijn energierekening zo laag mogelijk? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Op 29 oktober en 5 november kun je inspiratie opdoen tijdens de tiende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. Honderden huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten je zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Ook verschillende gemeenten in onze provincie doen mee. Schrijf je in voor een bezoek via de website van de Duurzame Huizen Route.

Tijdens een bezoek aan een duurzaam huis kom je meer te weten over bijvoorbeeld natuurlijke bouwmaterialen, het isoleren van je zolderdak of de kosten voor het installeren van de warmtepomp. Deelnemers staan graag klaar om vanuit eigen ervaring te vertellen over hun proces naar een duurzamer huis en alles wat daarbij komt kijken.

“Toen wij ons huis wilden verduurzamen, moest ik veel uitzoeken. Wat ik geleerd heb, geef ik graag door aan de bezoekers”, vertelt één van de enthousiaste deelnemers. Gemeenten in de provincie Drenthe doen mee met de Duurzame Huizen Route en stimuleren inwoners om eens binnen te kijken bij een huis in de buurt óf om zelf mee te doen en een ander op weg te helpen.

Doe ook mee

Wie al duurzame stappen heeft gezet, kan ook zijn huis aanmelden als voorbeeld. Alle soorten woningen zijn welkom, met grote en kleine maatregelen zoals ledlampen, isolatie, een warmtepomp of balansventilatie. Via de website kun je jouw woning aanmelden en doorgeven of je bezoekers wilt ontvangen.