Verkeersmaatregelen TT Assen


Op 24, 25 en 26 juni vindt de Motul TT Assen 2022 plaats. We verwachten veel publiek. Bezoekers die via de A28 richting Assen reizen, wordt verzocht de navigatie ter plaatse uit te zetten en de instructies op de tekstkarren en bebording langs de weg op te volgen, zodat het verkeer zo vlot als mogelijk kan doorrijden. We adviseren de weggebruiker de actuele verkeersinformatie te volgen. We doen ons uiterste best iedereen zo efficiënt en veilig mogelijk van en naar het TT Circuit Assen te leiden. Dit doen we als volgt.

Motorrijders

Al het binnenkomende motorverkeer vanaf de A28 en de N33 wordt via de speciale motorafrit 32 (Assen) naar het TT Circuit Assen geleid. Dat betekent dat motorrijders vanuit de richting Gieten (N33) en Hoogeveen (A28) in eerste instantie doorrijden tot aan afrit 33 (Assen-West). Daar voegen ze uit om vervolgens via de Balkenweg onder de A28 door te rijden en weer in te voegen tussen het verkeer dat uit de richting Groningen komt. Motoren vanuit Groningen volgen de A28 en worden ook via deze speciale motorafrit bij afrit 32 (Assen) naar het TT Circuit Assen geleid.

Automobilisten vanuit het zuiden

Automobilisten vanuit de richting Hoogeveen (A28) wordt geadviseerd om gebruik te maken van afrit 30 (Beilen), 31 (Westerbroek) en 31A (Assen-Zuid). Onderaan de afritten staat de verwijzing naar de parkeerplaatsen op de bewegwijzering middels de volgende “” aanduiding.

Automobilisten vanuit noorden en oosten

Automobilisten volgen op de A28 vanuit het noorden de plaatsnaam ‘Assen’. Bij afrit 32 (Assen) wordt het autoverkeer van de A28 afgeleid de Haarweg op. Onderaan deze afrit volgt men het TT Circuit via de bewegwijzering. Vanuit het oosten (N33) geldt hetzelfde. Ook vanaf de N33 worden automobilisten bij afrit 32 (Assen) van de weg geleid en volgt men de “” bewegwijzering.

LET OP: Doorrijden naar het circuit vanuit Groningen en de N33 richting afrit 31A (Assen-Zuid) is niet mogelijk. Gedurende de 3 dagen van de TT is namelijk de westelijke afrit 31A (Assen-Zuid vanuit het noorden) van de A28 afgesloten. Op zondagmiddag wordt deze afrit opengesteld voor motoren die moeten keren.

Openbaar vervoer

Om het circuit te bereiken worden er voldoende pendelbussen ingezet tussen station Assen en
TT Circuit Assen. De NS zet extra lange treinen in. Bezoekers die met de trein reizen dienen de NS-reisplanner te raadplegen voor de actuele reistijden.

Vertrekkend verkeer

Om de afwikkeling van het vertrekkend verkeer zo goed mogelijk te laten verlopen heeft elk parkeerterrein zijn eigen afvoerroute. Zet hierbij de navigatie uit en volg de bebording. Motoren in noordelijke (A28) of oostelijke richting (N33) van het circuit af worden naar afrit 31A (Assen-Zuid) geleid om daar te keren en vanaf daar hun weg te vervolgen.

Samenwerking

Rijkswaterstaat zet weginspecteurs in en op de wegen naar het TT Circuit Assen worden de routes via borden aangegeven. De organisatie van de TT-Assen zet daarnaast extra verkeersregelaars in op de routes naar het circuit en op de parkeerplaatsen. Tot slot staan op diverse locaties camera's opgesteld die een goed overzicht geven van de actuele verkeerssituatie. Dit alles om, gezamenlijk met alle stakeholders, het verkeer in goede banen te leiden.

Overige berichten

Weggebruikers worden via het Twitter-account @TrafficTTAssen van actuele verkeerstips voorzien.