Dag van de Noord-Nederlandse Archeologie


Ontdek op zaterdag 18 juni 2022 het verleden van Groningen, Fryslân en Drenthe tijdens de Dag van de Noord-Nederlandse Archeologie (DNNA). Het evenement zal plaatsvinden in het Noordelijk Archeologisch Depot (NAD) in Nuis.

Vanwege het 25-jarig bestaan van het NAD wordt het een extra feestelijke editie! Vóór het depot slaan steentijdmensen, middeleeuwers en soldaten uit fort Bourtange hun tenten op. Je kunt zien, voelen en ruiken hoe men in het verleden leefde en werkte.

Tijdens de DNNA kunnen bezoekers op diverse manieren kennis maken met de archeologie van Groningen, Friesland en Drenthe.

Er zijn meer dan twintig standhouders aanwezig, van archeologische verenigingen tot musea, die tijdens een informatiemarkt van alles vertellen over archeologie in de noordelijke provincies.

Ook zijn er lezingen te volgen en worden bijzondere vondsten uit het depot getoond in een expositie en tijdens rondleidingen.

Voor degenen die thuis nog oude bodemvondsten in de lade bewaren, is er ook goed nieuws: het is mogelijk om je vondsten te laten determineren door verschillende specialisten.

Het zal een informatieve dag worden waarbij voor jong en oud van alles te zien en te leren is. Aan versnaperingen is ook gedacht. De catering wordt verzorgd door Geniet Lokaal.

Vier je deze bijzondere dag met ons mee?

De DNNA is te bezoeken tussen 10.00 en 16.30 uur. Bekijk voor het volledige programma de website.

Het Noordelijk Archeologisch Depot is te vinden aan de Nieuweweg 76 in Nuis. Parkeren kan aan de achterzijde van het NAD. De toegang is gratis.