Ook huurders kunnen aan de slag met energiebesparing


Ook huurders kunnen in huis aan de slag met energiebesparing. Door bijvoorbeeld tochtband en radiatorfolie te plakken, besparen zij al snel €100,- per jaar op hun energierekening. Daarom worden de komende periode aan verschillende inwoners met een sociale huurwoning pakketjes uitgedeeld met tochtband en radiatorfolie. Huurders krijgen daarnaast ook een flyer-kraskaart waarop zij kunnen ontdekken hoeveel geld ze besparen met andere maatregelen. Bijvoorbeeld door korter te douchen, gloeilampen te gebruiken of de thermostaat lager te zetten.

Bent u huurder, maar heeft u geen pakketje ontvangen en wilt u wel graag aan de slag? U kunt tochtband en radiatorfolie al voor een paar euro bij de bouwmarkt halen. Op de website gewoonzodrenthe.nl/huurders is te zien hoe u dit kunt gebruiken in huis. Hier vindt u nog meer tips over energiebesparing. U kunt ook de @GewoonZoDrenthe volgen op Facebook of Instagram voor tips.

De campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon Zo van provincie Drenthe helpt Drenten om energie te besparen. Goed voor de portemonnee, het wooncomfort en het klimaat.