Winters weer op komst


Met deze tips ga je snel en veilig op pad

Deze week wordt het écht winters weer! Dat betekent dat je als weggebruiker geregeld te maken hebt met beslagen of bevroren ruiten, gladde wegen en slecht zicht. Het is misschien een open deur, maar zeker in deze maanden is het belangrijk alert te rijden. Daarom voert de Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen Verkeers- en Vervoersberaad) de komende maanden de wintercampagne. Weggebruikers krijgen handige tips, zodat ze in de winter snel en veilig op pad kunnen.

Temperaturen onder nul, mogelijk met sneeuw, zorgen komende week voor verraderlijke situaties in het verkeer. Drentse automobilisten die de winterse omstandigheden veilig willen trotseren, krijgen daarom tips over: goed zicht door schone autoruiten, meer grip bij gladheid en autoverlichting, óók overdag.

Veilig naar huis

Ook niet onbelangrijk in de winter en rondom de feestdagen: veilig thuiskomen na het gebruik van alcohol of drugs. Een borrel tijdens kerst. Een ballonnetje tijdens oud en nieuw-feestje. Gezellig, maar niet als je nog moet (auto)rijden of fietsen. Daarom heeft de Mobiliteitsraad ook aandacht voor de gevaren van rijden onder invloed van alcohol en drugs. Het BOB-campagneteam helpt mee door op bijna twintig plekken actie te voeren. Neem dus geen onnodig risico en plan je trip naar huis. Dan komt iedereen veilig thuis.

Wintercampagne

De wintercampagne is de komende tijd te zien en te horen via borden langs de weg, posters, radiocommercials, social media, online banners en reclame op tankstations. Kijk voor meer informatie ook op www.opwegindewinter.nl.