Nelleke Vedelaar opent Kunst aan de Vaart in Assen


Gedeputeerde Nelleke Vedelaar verzorgde zaterdagmiddag de officiële  opening van Kunst aan de Vaart in Assen. Dat deed zij door de waterorgel van kunstenares Kitty Boon te bespelen door haar handen hoger of lager boven het toetsenbord te houden. Het kunstevenement vindt plaats op 10 en 11 september langs de Vaart in Assen.
Voor Kunst aan de Vaart heeft Kitty Boon een installatie ontworpen die bestaat uit vijf fonteinen. Aan de waterkant staat het orgel, waarop muziek gemaakt kan worden. Ook bezoekers mogen, onder begeleiding, het orgel zelf bespelen waardoor er interactie met het kunstwerk ontstaat. Ze worden uitgedaagd om onderdeel te worden van de installatie. De beweging van het spuitende water uit de fontein, in combinatie met geluid en licht als extra element, maakt het werk een uniek spektakel.

Kunst aan de Vaart in Assen vindt dit jaar voor de 15e keer plaats: een jubileumjaar dus! Al die jaren wordt dit evenement gedragen door de bewoners van de Vaart en vele vrijwilligers. Corona gooide de afgelopen jaren flink roet in het eten en na de aangepaste opzet in 2021 met kunstwerken buiten, in en langs de Vaart, vindt in 2022 dit unieke evenement als vanouds plaats: dus weer met kunst in de panden en de tuinen. Het thema voor 2022 is: WEER ZIEN – met een verhaal. Kijk voor meer informatie op: Wanneer en waar • Kunst aan de Vaart