Wat doet ú met uw kennisvoucher?


Weet ú al wat u met uw kennisvoucher gaat doen?

U bent vrij uw adviseur zelf te kiezen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: denkt u aan de 1500 euro subsidie die u vanuit Duurzame Melkveehouderij Drenthe kunt besteden aan het vergaren van kennis of advies? Het leuke van dit bedrag is dat u vrij bent het te besteden aan welke adviseur of welke cursus u maar wilt. De keuze is aan ú!

Alleen of met collega-boeren

De enige voorwaarde is dat het advies of de cursus gaat over de verduurzaming van uw bedrijf. Uitgangspunt hierbij zijn de onderwerpen uit het duurzaamheidsplan en de vijf indicatoren waarmee we bij Duurzame Melkveehouderij Drenthe werken: fosfaat-bodemoverschot, stikstof-bodemoverschot, klimaat en ammoniakemissie. De mogelijkheden zijn breder dan alleen deze vijf punten. Onder meer ook biodiversiteit, voeding en bodem horen hier bij. Ook kunt u het bedrag van Duurzame Melkveehouderij samenvoegen met de kennisvoucher van LNV. Lees hier meer over de verschillen en overeenkomsten.

Veel mogelijkheden

Eigenlijk is deze kennisvoucher een uitgelezen kans eens een andere adviseur te proberen dan u gewend bent. Of om juist met een u bekende adviseur de diepte in te gaan op één enkel onderwerp. Ook kunt u met enkele collegaboeren samen met een adviseur een studiegroep inrichten, de kringloopwijzer doornemen etc. Net wat u wilt.

Zelf kiezen

Maar hoe weet u met welke adviseur u in zee wilt gaan? Op onze website staan onder ‘aan de slag’ verschillende adviseurs beschreven. Deze zijn ter inspiratie. Mogelijk kent u nog een andere specialist. Dat mag ook, mits het onderwerp maar aan de voorwaarden voldoet van deze subsidieregeling. Het is daarbij helemaal niet vreemd om verschillende adviseurs gewoon even te bellen voor een oriënterend gesprek. U kunt dan bespreken wat u wilt of wat op uw bedrijf mogelijk is en wat hij of zij u kan bieden.

Belangrijke aandachtspunten zijn:

  • U mag het bedrag bij meerdere adviseurs besteden, niet alles hoeft bij één adviseur.
  • U kiest zélf bij welke adviseurs u advies of informatie vergaart. Dit staat los van het opstellen van uw duurzaamheidsplan.
  • U betaalt een eigen bijdrage van 300 euro en krijgt maximaal 1500 euro subsidie voor kennis en advies. Beide bedragen zijn ex BTW.
  • U heeft tot 31 december 2022 om het subsidiebedrag van1500 euro ex BTW vol te maken. Dat is de uiterste datum waarop u de definitieve aanvraag voor deze subsidie kunt indienen bij SNN. Daarbij stuurt u alle bonnen/facturen voor advies mee. Op de factuur moet in een aantal zinnen een duidelijke omschrijving staan van het advies, de cursus of de studiegroep.