Evenementen voor sport en topsport


De provincie Drenthe is voor topsport-evenementen en grote sportevenementen. Om wat voor evenementen gaat het? Dat leest u hier.

De provincie Drenthe is vóór topsport-evenementen en grote sportevenementen. De belangrijke Drentse kernsporten zijn: wielersport, atletiek (runs), (winter)triathlon, hippische sport en motorsport (op de weg). Daarnaast zijn er regionale kernsporten:

  • voor de regio Zuid-West Drenthe: korfbal en tennis
  • voor de regio Zuid-Oost Drenthe: schietsport en handbal
  • voor de regio Noord Drenthe: beachvolleybal

Versterken van het imago

Wat vindt de provincie een topsportevenement? Dat is een sportevenement op het niveau van een NK, EK, WK of wereldbeker. Minstens de helft van de deelnemers komt van buiten de provincie Drenthe.

Een groot sportevenement is voor de provincie Drenthe een atletiekrun. Deze run heeft een competitief (topsport)element. En het heeft meer dan 2.000 deelnemers.

De topsportevenementen en grootschalige evenementen vinden bij voorkeur in de provincie Drenthe plaats. Ze zorgen voor profilering van Drenthe en versterken het imago. De provincie Drenthe vindt het belangrijk dat de gemeente waarin het evenement is, het evenement aanmoedigt.