BBB draagt Egbert van Dijk voor als kandidaat-gedeputeerde in Drenthe


De BoerBurgerBeweging (BBB) in Drenthe draagt Egbert van Dijk voor als kandidaat-gedeputeerde voor Gedeputeerde Staten. Van Dijk werkt nu nog als wethouder bij de gemeente De Wolden. Met zijn achtergrond, Drentse netwerk en verbindende aanpak vormt hij volgens fractievoorzitter Gert-Jan Schuinder een waardevolle toevoeging aan het bestuur van de provincie Drenthe.

De 53-jarige Van Dijk woont in Ruinen en heeft veel bestuurlijke ervaring. Als wethouder bij De Wolden heeft hij onder andere Financiën, Grondzaken en Sport in zijn portefeuille. Eerder was hij wethouder in de gemeente Meppel (2006-2010) en vervulde hij verschillende managementfuncties in het bedrijfsleven.

Van Dijk is trots en vereerd dat hij gevraagd is: “Ik zie het als een prachtige kans om mij namens BBB in te zetten voor Drenthe. Mijn ervaring bij de gemeente zet ik graag in voor het aanpakken van de uitdagende vragen die er op provinciaal niveau liggen en het betrekken van de Drentse inwoners daarbij.”

De formatiebesprekingen met BBB, PvdA, VVD en CDA zijn nog in volle gang. Wanneer er een akkoord ligt, wordt ook duidelijk met welk takenpakket elke gedeputeerde aan de slag gaat.

Foto: Kim Stellingwerf.