Gastheerbedrijf in het zonnetje: Huis van Drenthe


Vanaf 27 maart is het officieel geopend: het Huis van Drenthe. Gevestigd in een bekend gebouw, het voormalige Planetron ten zuiden van Dwingeloo.

Bert Bruining, bedrijfsleider horeca vertelt meer over het bedrijf.

'Het Huis van Drenthe is een nieuwe BV onder de vlag van stichting Phusis. (Dit is een organisatie die zich volgens geheel eigen wijze inzet voor mensen die tussen wal en schip vallen waardoor het perspectief ontbreekt.) De unieke locatie in Dwingeloo biedt veel perspectief voor deze mensen. Maar ook bieden wij een leuke werkplek voor mensen vanuit Westerveld. Met als doel uitstroom naar een reguliere baan of een fijne dag invulling!

We hebben een groot stuk horeca en zijn vanaf mei dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur, waar we een leuke menukaart presenteren met oog voor streekproducten. En natuurlijk een prachtige locatie waar we leuke arrangementen kunnen aanbieden voor besloten groepjes, vergaderingen, events of feestjes. We zijn op een duurzame manier bezig met een inclusieve samenleving.

Onze locatie is een mooie startplek en ontmoetingsplek voor gasten en toerisme die wij verwijzen naar het mooie nationale park van Dwingeloo, het natuurgebied bij uitstek. En dat onze mensen midden in de samenleving zich kunnen en mogen ontwikkelen. En daar hebben we verschillende wandel en fietsroutes voor ontwikkeld. We verhuren in samenwerking met een ander bedrijf ook E-choppers.

Voor ons was de Gastheerschapscursus van het Nationaal Park zeer leerzaam. Ook omdat we niet uit deze omgeving komen. Nu weten we beter wat deze omgeving biedt. Bodemgesteldheid, landschap, radiotelescoop, struikelstenen, hunebedden, zandverstuiving etc. Ook kunnen we verwijzen naar plekjes van collega`s waardoor Drenthe nog meer op de kaart wordt gezet en de mensen langer vast kunnen houden in en voor de omgeving.'