Arbeidsvoorwaarden


Betrouwbare en duidelijke arbeidsvoorwaarden, dat vinden wij al provincie Drenthe belangrijk voor goed werkgeverschap. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé.

Als werknemer krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden, in ruil voor jouw inzet en bijdrage aan een mooi en leefbaar Drenthe.

Salaris

Werk je bij de provincie Drenthe, dan is het salaris afhankelijk van de schaal die hoort bij jouw functie. Werkervaring of specifieke kennis bepalen de hoogte van het salaris binnen de voor jou geldende schaal. Hierin volgen wij de CAO Provincies. Zolang je het maximum van de schaal nog niet hebt bereikt, ontvang je jaarlijks een verhoging van 3%.

Individueel Keuzebudget (IKB)

Naast je bruto maandsalaris krijg je maandelijks nog 22,37% IKB toegekend. Dit persoonlijke budget is opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk vakantiegeld en een levensloopbijdrage. Je beslist zelf wanneer je je budget ontvangt en waaraan je dit besteedt. Je kunt je IKB onder andere inzetten voor een of meer van de volgende doelen:

  • de aanschaf van een fiets (tot € 2500);
  • het kopen van extra verlof uren;
  • het financieren van een opleiding;
  • een bijdrage aan vakbond contributie;
  • bedrijfsfitness;
  • het uitruilen van je woon-werkverkeer.

Verlof

Wanneer je bij ons in dienst bent, heb je recht op 144 verlof uren per jaar op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Wanneer je parttime werkt, dan is dit aantal naar verhouding van je dienstverband. Met je IKB heb je de mogelijkheid om meer verlofuren te kopen.

Compensatieverlof

Bij ons kan je er voor kiezen om meer uren te werken dan dat je uitbetaald krijgt. Dan bouw je compensatie verlofuren op. Een fulltime dienstverband bij ons is 36uur per week. Je kan tot maximaal 40 uur per week werken. Je krijgt dan voor 36uur betaald en je bouwt dan 4uur per week compensatieverlof op. Deze verlofuren kunnen ingezet worden naast het wettelijke verlof dat je krijgt. Zo kan je per jaar 9 weken verlof opbouwen! Je mag tot maximaal 2 jaar verlof op sparen; heerlijk voor een lange reis of met vervroegd pensioen.

Reisregeling

Bij de provincie Drenthe stimuleren wij duurzaam reizen. Hierdoor is bij ons het uitgangspunt om zo veel mogelijk gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. Voor het openbaar vervoer ontvang je van ons een NS businesscard waarmee je kosteloos gebruik maakt van trein en bus. Kom je wandelend of met de fiets? Dan vergoeden wij netto € 0,21 per kilometer.

Toch met de auto? Dan vergoeden wij € 0,07 per gemaakte kilometer tot een maximum van 25 km per enkele reis. En wanneer je meer dan 15 kilometer rijdt is er de mogelijkheid om je reiskosten fiscaal uit te ruilen. Parkeren is bij ons gratis.

Leasefiets

Wil jij graag met de fiets naar het werk? Provincie Drenthe biedt de mogelijkheid om te kiezen voor een leasefiets. Naast de fiscale bijtelling betaal je een eigen bijdrage van € 15 netto per maand. Als werkgever dragen wij tot maximaal € 100 per maand bij in de maandelijkse leasekosten.

Hybride werken

Bij provincie Drenthe krijg je de mogelijkheid om thuis jouw werkplek in te richten. Jij ontvangt bij staart eenmalig een bedrag van € 500 om jouw werkplek in te richten. Op de dagen dat jij thuiswerkt ontvang je een vergoeding van € 3 netto per dag.

Persoonlijk Budget Duurzame Inzetbaarheid (PBDI)

Wil jij een opleiding doen? Elke 5 jaar krijg je een budget van € 5000 dat je mag besteden aan jouw persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Door dit budget investeren wij samen in jouw persoonlijke ontwikkeling, groei en vitaliteit!

Pensioenfonds ABP

Werken bij de provincie Drenthe geeft je de zekerheid van een goed opgebouwd pensioen bij het grootste pensioenfonds van Nederland, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Iedereen die bij ons werkt bouwt automatisch hier een pensioen op. Zelf betaal je 1/3 deel van de pensioenpremie en provincie Drenthe legt 2/3 deel bij.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Stel dat je (deels) niet meer kan werken en langdurig arbeidsongeschikt raakt. Dan kan dit gevolgen hebben op jouw inkomen. Daarom is er voor medewerkers van de provincies de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Loyalis. Deze verzekering vult altijd aan tot minimaal 70% van jouw verzekerd inkomen.

Drenthe vitaal

Provincie Drenthe investeert in duurzame inzetbaarheid onder de naam "Drenthe Vitaal". De provincie stimuleert haar medewerkers in gezond blijven, betrokken zijn en zich kunnen ontwikkelen. Dat betekent fysiek vitaal, maar ook mentaal vitaal. Ook op het gebied van financiële en digitale fitheid en loopbaanontwikkeling.