Ga aan de slag als trainee


Wil jij een bijdrage leveren aan de prachtige provincie Drenthe? Ben jij in het bezit van een hbo- of wo-diploma en klaar voor je eerste of tweede stap in je loopbaan? Dan is het traineeship bij de provincie Drenthe perfect voor jou! Wij zoeken gedreven talenten die samen met ons willen bouwen aan een mooie toekomst voor onze provincie.

Wat houdt het traineeship in?

Ons traineeship biedt jou de kans om jezelf zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen binnen een dynamische en inspirerende omgeving. Het programma duurt twee jaar en is bestaat uit twee fasen.

Het eerste jaar - Samen leren en ontdekken

Het eerste jaar van het traineeship wordt georganiseerd in samenwerking met GOA Publiek. Eén dag(deel) per week trek je eropuit met alle andere trainees die zijn aangesloten bij GOA. Deze dagen zijn gevuld met werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies en coaching. Er is ook ruimte voor ontspanning en leuke activiteiten om de band met je mede-trainees te versterken. Tijdens dit jaar krijg je een mentor toegewezen die je begeleidt en je helpt om je weg te vinden binnen de organisatie.

Het tweede jaar - Focus op jouw ambities

In het tweede jaar ligt de focus op jouw persoonlijke ambities. We stellen samen met jou een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Zo zorgen we ervoor dat je niet alleen groeit in je huidige rol, maar ook klaar bent voor toekomstige uitdagingen.

Waarom kiezen voor ons traineeprogramma?

Als trainee bij de provincie Drenthe werk je op een plek die echt bij jou past. Je krijgt de kans om impact te maken en bij te dragen aan de opgaven van de provincie Drenthe. Daarnaast investeren we volop in jouw ontwikkeling, zodat jij je talenten optimaal kunt benutten.

Onze samenwerking met GOA Publiek

GOA Publiek heeft in de afgelopen jaren ruim 300 trainees begeleid in traineeprogramma’s bij verschillende publieke organisaties. In het traineeprogramma worden onder drie pijlers diverse workshops, trainingen, intervisies, bedrijfsbezoeken en andere bijeenkomsten georganiseerd. Bij GOA Publiek zetten we in op persoonlijke begeleiding en aandacht, hierbij maak je onderdeel uit van een traineegroep en word je begeleid door een betrokken coach.

Meer informatie over GOA Publiek? Neem dan een kijkje op de website.

Wat krijg je van ons?

  • Een tweejarig programma gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Begeleiding van ervaren professionals en een persoonlijke mentor.
  • Een inspirerende werkomgeving met leuke en uitdagende projecten.
  • Een netwerk van mede-trainees en collega's.

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten en mee te bouwen aan de toekomst van Drenthe? Solliciteer dan nu voor het traineeship bij de provincie Drenthe en ontdek de mogelijkheden die op je wachten!