Definitief Ontwerp Emmen-Klazienaveen (N862)


Hoe ziet een weg eruit waar men vlot, veilig én makkelijk naar industrie- en bedrijven en omliggende dorpen kan rijden? Een weg die zó aantrekkelijk is voor alle verkeer dat zij minder gebruikmaken van (sluip)wegen door omliggende dorpen? Samen met de focusgroep N862, bestaande uit o.a. inwoners en vertegenwoordigers van ondernemers en belanghebbenden, zijn de verschillende deelprojecten voor deze weg verder uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp.

De weg Emmen- Klazienaveen wordt deels verdubbeld. Er komen grotere rotondes met bypasses en het huidige kruispunt met verkeerslichten bij Nieuw-Dordrecht wordt vervangen door een ongelijkvloerse aansluiting. Hierbij gaat de weg naar beneden via een tunnel.

In bovenstaande animatie is te zien hoe in vogelvlucht het verkeer in de voorgestelde variant rijdt van Klazienaveen naar Nieuw-Dordrecht.

Tijdens de inloopbijeenkomsten zijn de volgende panelen getoond.

Overzicht weg tussen Klazienaveen en Nieuw-Dordrecht

De turbo-rotondes ter hoogte van Klazienaveen

Turbo-rotondes bij bedrijvenpark A37

Turbo-rotonde Industrieterrein N862

Ongelijkvloerse aansluiting Nieuw-Dordrecht

Planning

In onderstaand schema kunt u lezen hoe dit project Emmen-Klazienaveen tot stand is gekomen. Na het verwerken van eventuele opmerkingen, gemaakt tijdens de inloopbijeenkomsten, wordt het gemeentebestuur gevraagd om dit plan in mei 2024 vast te stellen.