Tijdelijke afsluiting Emmerweg en Schansstraat


Van maandag 22 augustus 09.00 uur tot woensdag 7 september 2022 15.00 uur is de weg van de wijk Emmerschans naar de Emmerweg v.v., tussen de Boslaan en de aansluiting met de N391, afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Houtweg.

Om sluipverkeer tegen te gaan wordt ook de aansluiting van de Schansstraat naar de Rondweg (kant van Emmerhout) afgesloten voor autoverkeer. Bestemmingsverkeer kan de Schansstraat alleen inrijden vanaf de Schanswal. De Schansstraat (kant Barger-Oosterveld) wordt niet gestremd.

Fietsers

Voor fietsers blijft het fietspad langs de Emmerweg bereikbaar. Wel is in de hierboven genoemde stremmingsperiode de oversteek van de Emmerweg naar het nieuwe fietspad richting de Schansstraat afgesloten. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Schanswal naar de Schansstraat.

De huidige wegen worden aangesloten op de nieuwe op- en afritten en rotondes. Hiervoor wordt het huidige wegdek verwijderd, de weg verbreed en nieuw asfalt aangebracht. Ook worden nieuwe verkeersgeleiders geplaatst.