Planning werkzaamheden Emmerschans


Om de weg vrij te maken voor de aanleg van de nieuwe op- en afritten voor Emmerschans en het aanpassen van de oostelijke en westelijke rijbaan van de Rondweg wordt de aansluiting van de Schansstraat op de Rondweg deels tijdelijk afgesloten. Dit vindt plaats in twee fases.

Fase 1: januari–februari 2022

Het verkeer op het oostelijke deel van de Rondweg vanaf Emmen naar de Emmerweg kan wel rechts afslaan naar de Schansstraat. Vanaf de Schansstraat kan het verkeer niet de Rondweg op rijden maar dient gebruik te maken van de in- en uitrit: Sint Gerardusstraat.  
Het verkeer vanuit de richting rotonde Emmerschans naar Emmen (het westelijk deel van de Rondweg) kan de Schansstraat niet inrijden.
De in- en uitrit van de Schansstaat op de Rondweg naar De Veste is tot en met april 2022 volledig afgesloten voor alle verkeer.

Fase 2: februari-april 2022

In deze periode kan het verkeer voor het Oostelijke deel van de Rondweg (Emmen -> Emmerschans) wel weer gebruik maken van de in- en uitrit Schansstraat. Vanaf de Schansstraat is het alleen mogelijk om rechts af te slaan op de Rondweg richting de rotonde Emmerschans. Vanuit de richting rotonde Emmerschans naar Emmen (het westelijk deel van de Rondweg) kan het verkeer de Schansstraat niet inrijden.

Fietsers

Tijdens de hele periode is het niet mogelijk om met de fiets vanaf de Schansstraat de Rondweg over te steken. Fietsers kunnen de Rondweg oversteken via het fietspad bij Oude Markeweg. De omleiding staat met borden aangegeven.

Vragen?

Voor vragen over deze werkzaamheden, kunt u contact opnemen met de heer Kelvin Wemer, uitvoerder van KWS Infra Leek, telefoonnummer: 06-11007813.