Nomineren voor Talentprijs Cultuur


Ook dit jaar reiken wij weer de Drentse Talentprijs Cultuur uit aan een talent dat in 2020 een opvallende prestatie heeft geleverd. Je kunt voor deze prijs van 2.500 euro nu kandidaten aanmelden op deze website.

We zoeken kandidaten op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst, maar ook fotografie en bijvoorbeeld literatuur. Uit alle aanmeldingen kiest een Drentse jury drie genomineerden. Deze worden voorgelegd aan een landelijke jury die de uiteindelijke winnaar aanwijst.

Natuurlijk hebben we groepen en kunstenaars sinds april 2020 bijna niet meer gezien op de podia in de provincie, maar online waren er wel heel veel presentaties. Heb je een bijzondere presentatie gezien dan horen we graag van je, want wij vinden het belangrijk om ook nu aandacht aan het cultureel talent te schenken. Het voordragen van kandidaten kan tot 20 maart 2021!

In 2020 won celliste Mare Keja (foto) uit Anderen de Talentprijs, omdat zij in het jaar ervoor de landelijke finale van het Prinses Christina Concours won. De prijs werd vanwege corona pas in december uitgereikt en niet tijdens een feestelijke bijeenkomst, maar aan de voordeur van de winnaar. Na het winnen van de Talentprijs mocht Mare Keja in het Concertgebouw spelen en was er veel aandacht van de pers voor het muzikaal talent.
Andere winnaars waren beeldend kunstenaar Anne-Will Lufting (2019), actrice Willemien Dijkstra (2018) en dj Cody Hidding (2017).