Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!  Wij werken vanuit de kernwaarden: Dienstbaar aan Drenthe, Samenwerken van buiten naar binnen, Kwaliteit voorop, Gericht op resultaat en Integraal werken en denken.


Samen bouwen we Drenthe!

Zo noemen we het nieuwe coalitieakkoord 2023-2027 waarin we vol ambitie samenwerken aan acht belangrijke thema's: bestuur en samenwerken, landbouw en natuur, wonen, regionale economie en werkgelegenheid, mobiliteit en bereikbaarheid, klimaat en energie, levendig en sociaal, en mensen en middelen.

Elke dag streven we naar verbinding met de samenleving en Provinciale Staten, zowel vanuit ons provinciehuis als op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.

Benieuwd naar wat werken bij de provincie Drenthe zo speciaal maakt? In een korte film laten we je graag laat zien waarom jij hier wilt werken.