Cees Bijl waarnemend burgemeester van Meppel

Gepubliceerd op 28 mei 2024

Cees Bijl (68) uit Emmen wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Meppel. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma zal hem per 19 juni benoemen als tijdelijke vervanger van burgemeester Richard Korteland.

Korteland, die per 19 juni burgemeester wordt in Almelo, zal tot 18 juni het ambt in Meppel blijven vervullen. In nauwe afstemming met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het college van B en W heeft Klijnsma een ervaren waarnemer gezocht. Ze is blij dat Bijl deze taak op zich wil nemen.

Bijl was van december 2021 tot september 2023 waarnemend burgemeester in Midden-Drenthe. Daarvoor was hij onder meer gedeputeerde bij de provincie Drenthe, 15 jaar burgemeester van Emmen en 3 jaar burgemeester van Meppel.

Het gemeentebestuur van Meppel is blij met Bijl als ervaren waarnemer, ook in Meppel. De verwachting is dat Bijl tot begin 2025 in Meppel blijft. Dit geeft de gemeente de tijd om rustig op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester. Na het zomerreces zal de procedure voor een nieuwe burgemeester beginnen.