Open dag Demobedrijven


Op maandag 9 oktober openen de Demobedrijven Duurzame Landbouw hun deuren om jou als agrarisch ondernemer mee te nemen in hun weg naar toekomstbestendig ondernemen. Bezoek een bedrijf bij jou in de buurt, laat je inspireren en ga het gesprek aan over de toekomst van jouw bedrijf.

De Demobedrijven Duurzame Landbouw zijn agrarische bedrijven die stappen hebben gezet naar duurzaam ondernemerschap. Op hun bedrijf laten de ondernemers jou zien hoe ze dit hebben aangepakt en welke stappen ze nog willen nemen. Een eerlijk verhaal over risico's nemen, fouten maken, successen vieren en perspectief creëren voor de toekomst van je bedrijf.

In Drenthe zijn er drie van deze demobedrijven.

Melkveebedrijf 't Maatkamp, Hans Vetketel (Koekange)

Een gangbaar melkveebedrijf dat zich concentreert op duurzaam ondernemen in combinatie met een goed verdienmodel. Hans Vetketel heeft al eens plaats moeten maken voor natuur- en industriële doeleinden en runt nu zijn bedrijf met 100 melkkoeien in Koekange.

Natuurboerderij De Eytemaheert, Jessica en Maurits Tepper (Leutingewolde)

Ruim zeven jaar geleden begonnen Jessica en Maurits Tepper samen een zoogveehouderij. De een komtuit de psychologie, de ander uit het bedrijfsleven. Niet geheel onbekend met de agrarische sector besloten zij het anders te doen. Ondertussen is het bedrijf verder ontwikkeld en runnen ze met een zeldzaam oud-Hollands runderras een natuurboerderij. Aanvankelijk alleen met vleesvee, later met dubbeldoel koeien – die alleen met gras worden gevoerd.

Melkveehouderij Peter Oosterhof (Foxwolde)

Al 5 generaties lang worden er koeien gemolken op het bedrijf van Peter in Foxwolde. Vroeger werd dit werk uitgevoerd door boeren, vandaag de dag door een voedselproducerend natuurbeheerder, zoals Peter zichzelf gekscherend noemt. Samen met zijn vrouw Marieke, twee kinderen wonen en werken ze op het bedrijf in Noordoost-Drenthe.