20 februari regeling melkveehouderij open!


Vanaf maandag 20 februari kunnen melkveehouders zich aanmelden voor de beloningsregeling. Bereid je nu al voor en lees onderstaande tips aandachtig door.

Aanvragen gaat via de speciale pagina op website van Samenwerkingsverband Noord Nederland, SNN. Zij beoordelen de aanvraag en als aan alle voorwaarden voldaan is, volgt de beschikking. Dat betekent dat de aanvrager in aanmerking kan komen voor een beloning.

Om 9.00 uur gaat het loket bij SNN open en is SNN telefonisch bereikbaar voor vragen over de aanvraagprocedure.

Bereid nu alvast een paar dingen voor:

  • Inloggen

Zorg dat je kunt inloggen bij SSN. Daarvoor heb je een account nodig op E-Loket. Heb je nog geen E loket account, dan kun je dat op de website van SNN alvast aanmaken.

  • SBI code klaarleggen

Zoek SBI-code van je bedrijf vast op. Deze is onder meer te vinden op een uittreksel van de Kvk, maar ook op de gecombineerde opgave. De codes 01.50, 01.41 en 01.41.1 komen in aanmerking voor de regeling.

  • De-minimisverklaring invullen en klaarzetten

Bij de aanvraag stuur je een de-minimisverklaring mee. Hiermee wordt verklaard dat het totaalbedrag dat de aanvrager ontvangt onder de norm blijft. Deze verklaring kan je nu al invullen op de website van SNN en vind je onderaan op de pagina.

Ga dus alvast na of je in 2021 en 2022 subsidies hebt ontvangen die onder de de-minimis vallen. Maak eventueel alvast een kopie van besluit- en/of projectnummers van subsidies.

We hebben een overzicht gemaakt van de meest voorkomende regelingen die hieronder vallen. Bekijk dit overzicht hier (png, 250 kB).

Meer informatie over de-minimis lees je op de site van SNN.

  • Machtiging WUR tekenen

Om de KPI-scores te kunnen bepalen worden gegevens gebruikt uit de Gecombineerde opgave en de Kringloopwijzer. WUR verwerkt deze gegevens en heeft daarom een machtiging nodig. Deze machtiging staat al klaar op de site van SNN.


Een goede voorbereiding...

In het artikel hiernaast staan alle stappen uitgewerkt met linkjes naar de juiste pagina's. Lees deze aandachtig door en zorg dat je de volgende 4 zaken vast geregeld hebt:

  1. Inloggen SNN
  2. SBI-code bij de hand
  3. De-minimisverklaring ingevuld en getekend
  4. Machtiging WUR, ingevuld en getekend

Let op:

We hebben veel handige linkjes toegevoegd. Deze linkjes openen allemaal in het bestaande venster. Sluit dit venster dus niet als je terug wilt naar deze pagina, maar ga terug met de terugknop in de menubalk bovenaan in je browser.