Winst voor werkgevers


Aan de hand van een mobiliteitsanalyse kunnen we direct inzichtelijk maken wat een groen mobiliteitsbeleid voor impact heeft op de CO2-uitstoot. Een ander voordeel is de besparing op brandstofkosten. Bovendien kiezen steeds meer werknemers bewust voor duurzame werkgevers. Daarmee word je als organisatie aantrekkelijker op de huidige arbeidsmarkt.

Groen mobiliteitsbeleid maakt je aantrekkelijker voor medewerkers

Met een groen mobiliteitsbeleid maak je jouw bedrijf interessanter voor medewerkers. Denk aan fietsplannen, OV-abonnementen of thuiswerkmogelijkheden. Medewerkers waarderen flexibiliteit en een duurzame werkgever – en dat zorgt voor meer tevredenheid, minder verloop en een sterkere reputatie. Zo wordt jouw bedrijf een plek waar mensen graag willen werken. (bron: Duurzaam Ondernemen)

Financiële voordelen voor werkgevers

Naast de voordelen voor medewerkers kun je als werkgever ook financieel profiteren.  Subsidies zoals de “COVER-regeling” bieden ondersteuning bij de verduurzaming van mobiliteit. Of denk aan belastingvoordelen bij de aanschaf van elektrische fietsen of laadpalen. Dit soort investeringen verdient zich vaak sneller terug dan je zou denken en draagt bij aan verbetering van je bedrijf.

Bekijk welke financiële voordelen je hebt en welke subsidies beschikbaar zijn

Duurzame mobiliteit draagt bij aan het behalen van jouw duurzaamheidsdoelen

Door medewerkers te stimuleren om vaker te fietsen, gebruik te maken van het openbaar vervoer, thuis te werken of elektrisch te rijden, verminder je de CO₂-uitstoot van woon-werkverkeer aanzienlijk. Hiermee voldoe je niet alleen aan je eigen ambities, maar ook aan bepaalde wettelijke regelgeving. Daarnaast waarderen klanten en partners bedrijven die actief bijdragen aan een duurzame toekomst, wat jouw organisatie een voorsprong geeft. Zo werk je niet alleen aan milieuwinst, maar ook aan een sterk, groen imago.

Een gezonde medewerker, zowel mentaal als fysiek

Een groen mobiliteitsbeleid werkt als een frisse wind door je bedrijf. Door medewerkers te stimuleren vaker te fietsen of wandelen, verbeter je niet alleen hun fysieke gezondheid, maar het bevordert ook de mentale gesteldheid. Gezonde medewerkers zijn energieker, productiever en verzuimen minder. Bovendien zorgt flexibiliteit, zoals thuiswerkopties, voor een betere balans tussen werk en privé. Zo investeer je niet alleen in een vitaal team, maar ook in de toekomst van jouw bedrijf.

Voldoen aan wet- en regelgeving

Om onze landelijke klimaatdoelen te halen komt er steeds meer wet- en regelgeving op het gebied van mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan de invoer van verschillende ZE-zones. Of de ‘werkgebonden personenmobiliteit-regeling’. Deze verplichting is ingesteld door de overheid en heeft als doel om de CO₂-uitstoot van zakelijk verkeer en woon-werkverkeer te verminderen.

Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit: Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Hoe begin je? Wij helpen je op weg

Drenthe reist Duurzaam geeft je kosteloos advies en praktische ondersteuning! Samen bekijken we welke maatregelen het beste bij jouw bedrijf passen. Van het stimuleren van fietsen tot hybride werken en het invoeren van reisvergoedingen: wij helpen je de juiste keuzes te maken. Daarnaast voorzien we je van tools zoals de MobilityAnalyst, waarmee je direct inzicht krijgt in het reisgedrag binnen je organisatie.

Lees hier meer over hoe je direct aan de slag kan.

We helpen je graag

Ben je benieuwd naar andere regelingen en subsidies? Twijfel je of je een subsidie kan aanvragen? Of heb je een vraag over de regelingen? Geen probleem, onze mobiliteitsadviseurs helpen je graag!

Neem contact op met onze adviseurs