Zo werkt het bij: het Wilhelmina Ziekenhuis


De eerste week van november stond voor werknemers van het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) in Assen in het teken van de Duurzaamheidsweek. Naast thema’s als energie en klimaat stond ook het thema mobiliteit op de agenda. Drenthe reist Duurzaam was erbij en mocht een bijdrage leveren.

Fietsquiz

Mobiliteitsadviseur Sanne Bonekamp was te gast bij het Wilhelmina Ziekenhuis en maakte zorgmedewerkers warm en bewust voor duurzame mobiliteit keuzes met een fietsquiz. De zorgmedewerkers werden aan de tand gevoeld over hun fietskennis en wat dit betekent in de reductie van CO2 uitstoot. Maar ook wat de voordelen en positieve bij-effecten zijn van fietsen, en welke fietsfaciliteiten het ziekenhuis biedt.

Fietscheck van de Drentse Fietsforensen

Daarnaast konden zorgmedewerkers gratis hun fietsen laten controleren bij de fietsenstalling. Deze fietscheck werd uitgevoerd door de Drentse Fietsforensen in opdracht van Drenthe reist Duurzaam. Eerder dit jaar kwam het WZA als één van de drie winnaars uit de bus tijdens de ‘Fiets naar je werkdag’, en kreeg daarmee deze fietscheck voor medewerkers cadeau.

Duurzaamheidscoördinator Brenda Veltink van het Wilhelmina ziekenhuis kijkt terug op een succesvolle dag: “Circa 70 zorgmedewerkers maakten gebruik van deze actie en waren erg enthousiast. We kregen reacties dat het heel fijn was dat zorgmedewerkers op deze manier ontzorgd werden. Mensen konden ochtends hun fiets achterlaten en ’s middags reed die weer als een zonnetje. Mijn collega’s en ik hopen dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit worden.”

Heb jij ook een goed idee voor een (fiets)actie bij jouw organisatie?

We zijn bij Drenthe reist Duurzaam altijd op zoek naar goede ideeën om werkgevers te ondersteunen in het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid. Heb je een goed idee voor een nieuwe actie of kun je hulp gebruiken bij de organisatie ervan? Laat het ons weten!