Online informatiebijeenkomst: Hoe blijf ik - ook in Drenthe - bereikbaar tijdens de ernstige verkeershinder rondom Groningen?


Drenthe reist Duurzaam nodigt Drentse werkgevers uit voor een digitale informatiebijeenkomst op donderdag 15 februari om 12.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst informeren we u over Operatie Ring Zuid die in de periode van 22 maart tot en met 2 september 2024 gaat plaatsvinden in Groningen. Als ondernemer in Drenthe zult u, of zullen uw medewerkers, mogelijkerwijs met deze werkzaamheden te maken krijgen. Bijvoorbeeld als uw medewerkers of leveranciers vanuit Groningen naar Drenthe moeten komen. We willen u vooral meenemen in wat u als organisatie zelf kunt doen om toch bereikbaar te blijven voor medewerkers, bezoekers en leveranciers.

Hoe minder auto’s hoe beter

Om het verkeer tijdens de wegwerkzaamheden van maart tot en met september door te laten stromen, is het nodig dat er elke dag 80.000 auto's minder op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden, dit is een reductie van 20%. Lukt dit niet, dan loopt het verkeer gegarandeerd vast. Projectgroep Aanpak Ring Zuid doet daarom de dringende oproep aan de weggebruiker om in deze periode het reisgedrag aan te passen en de auto, zoveel als kan, te laten staan.

Wat kunt u zelf doen om bereikbaar te blijven?

Tijdens de digitale informatiebijeenkomst lichten we toe wanneer er wat staat te gebeuren in deze periode en welke gevolgen dit heeft voor het verkeer in de stad en de rest van de regio. U kunt online je vragen stellen, en we helpen u ook op weg met tips en tricks wat u zelf kunt doen om toch bereikbaar te blijven voor medewerkers en bezoekers.

Om een idee te krijgen van wat de werkzaamheden precies inhouden, kunt u alvast een kijkje nemen op de website van Groningen Bereikbaar.

Aanmelden

U kunt zich tot en met maandag 12 februari aanmelden via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u tijdig de deelnamelink.