Julianaplein Groningen op de schop; wat kunt u als werkgever doen?


Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er eerst een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op.

Houd rekening met ernstige hinder in de hele stad

De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er, tussen februari en mei, elke dag 80.000 minder auto's op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Lukt dit niet, dan is de kans op vertragingen groot.
Wilt u weten wat er precies staat te gebeuren en wat deze omleidingen betekenen voor uw organisatie? Kijk dan op de website van Groningen Bereikbaar.

Wat kan Drenthe reist Duurzaam voor u doen?

Drenthe reist Duurzaam helpt in kaart brengen hoeveel medewerkers via het Julianaplein naar het werk reizen. Hiermee kunnen gerichte acties worden opgesteld en gefaciliteerd passend bij uw organisatie. Afhankelijk van waar uw medewerkers wonen kunt u kiezen voor een shortlease aanbieding voor een elektrische fiets of een kortingsabonnement voor het OV in de daluren.

De mobiliteitsadviseurs van Drenthe reist Duurzaam informeren u graag over het specifieke aanbod en prijzen. Neem contact met ze op.

Wat kunt u zelf doen?

Op onze website staan handige tips en tricks, opgesteld door Groningen Bereikbaar, om bijvoorbeeld de spits te mijden of om op alternatieve manieren naar het werk te reizen. Ook vind je hier een link naar een toolkit met verschillende middelen om medewerkers, bezoekers, klanten en andere belanghebbenden te informeren over Operatie Julianaplein. Je kunt het materiaal naar eigen inzicht zowel intern als extern inzetten.