Dit zijn de beste (thuis)werkgevers van Drenthe!


Schutrups Exloo, zorginstelling Icare en Woningcorporatie Lefier zijn de beste (thuis)werkgevers van 2020 in Drenthe. Landelijk mobiliteitsplatform ‘Zo Werkt Het’ voerde de afgelopen maanden campagne om de beste (thuis)werkgevers van 2020 te vinden. En met succes! Landelijk nomineerden duizenden werknemers hun werkgever met de meest uiteenlopende inzendingen.

Werknemers konden hun werkgever nomineren in verschillende categorieën. Hierdoor maakten zowel kleine start-ups als multinationals kans op de titel. Landelijk zijn ITicon uit Steenwijk (0-20 werknemers), Spectrum uit Arnhem (20-50 werknemers), McCoy uit Eindhoven (50-200 werknemers) en Omring uit Hoorn (200+ werknemers) de winnaars. Schutrups (20 – 50 werknemers), Icare (50 – 200 werknemers) en Lefier (200+ werknemers) zijn de Drentse winnaars geworden dankzij hun grote inzet voor medewerkers om thuiswerken zo optimaal mogelijk te organiseren.

Zo werkt het Award 2020

De award is een blijk van waardering voor organisaties die een stapje verder zijn gegaan om werken in 2020 makkelijker te maken voor hun werknemers. Bij de beoordeling van de nominaties is gekeken naar verschillende criteria. Teambuilding, vitaliteit, een fijne thuiswerkplek, persoonlijke aandacht, plezier op werk, duurzame mobiliteit, meetings online en reisvoorzieningen kwamen aan bod.

Over Zo Werkt Het.

Zo Werkt Het is een initiatief van 12 mobititeitsregio’s, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen. Voor de regio Drenthe is dat ‘Drenthe reist Duurzaam’.

Drenthe Reist Duurzaam

Drenthe reist Duurzaam is er voor bedrijven en instellingen die meer willen weten en actie willen ondernemen om de mobiliteit van hun medewerkers te verminderen en te verduurzamen. Dit doet ze door duurzaam reizen en slim te werken te stimuleren. Drenthe Reist Duurzaam helpt organisaties om medewerkers te stimuleren werk gerelateerde autokilometers te verminderen en om het gebruik van duurzame vervoersmiddelen te bevorderen. Het doel is om samen de uitstoot van wegkilometers door werk- en reisgedrag in Drenthe te verlagen en op deze manier bij te dragen aan de afspraken in het klimaatakkoord.

Schutrups uit Exloo is de Drentse winnaar in de categorie 20-50 medewerkers.