Het verduurzamingsavontuur van Alfred


Alfred Middelkamp, opgegroeid in Drenthe, is na een aantal omzwervingen weer in Assen terechtgekomen met zijn gezin. Hij kocht in juli 2020 een woning in de Drentse hoofdstad. Alfred is bedrijfsmatig veel bezig geweest met verduurzaming en heeft al talloze anderen geadviseerd op dit gebied. En nu is hij zelf aan de beurt.

De woning is op dit moment helemaal niet energiezuinig. Sterker nog, het heeft energielabel G. Alfred gaat daarom aan de slag met allerlei verduurzamingsmaatregelen. Maar hoe pak je dat aan, waar begin je en hoe financier je dat? Alfred staat voor een ambitieus plan en proces dat wel een tijdje gaat duren. En wij mogen dat volgen. Alfred nodigt iedereen uit om mee te kijken, mee te lezen en inspiratie op te doen.

Uitgelicht

Alfred Middelkamp is in juli 2020 in Assen komen wonen met zijn gezin en hij heeft een ambitieus plan: hij wil zijn hele woning verduurzamen. Maar hoe pak je dat aan? Welke maatregelen neem je en voer je dat allemaal zelf uit of laat je dat doen? Wij mogen Alfred volgen op zijn weg naar een duurzame woning. Vandaag het derde artikel: welke maatregelen zijn het beste voor jouw woning?

Isoleren voor extra warmte en comfort in huis.

Alfred Middelkamp heeft in juli 2020 in Assen een huis gekocht en hij heeft een ambitieus plan: hij wil zijn gehele woning verduurzamen. Maar hoe pak je dat aan? Welke maatregelen neem je en voer je dat allemaal zelf uit of laat je dat doen? Wij mogen Alfred volgen op zijn weg naar een duurzame woning. Vandaag het tweede artikel: hoe wordt dat gefinancierd?

“Ik geloof ontzettend in verduurzaming. Niet alleen om energie en daarmee geld te besparen, ik vind het belangrijk mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Het landelijk beleid gaat nog niet snel en daar kunnen we als inwoners over zeuren, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan en doen wat je kan. "

Zelf aan de slag met energiebesparende maatregelen

"De woning heeft energielabel G, volgens de energieadviseur"

Zelf ook aan de slag?

Wil je zelf aan de slag met verduurzaming van je woning? Wij helpen je op weg.

Waar begin je? Met dit handige stappenplan

Wil je je huis gaan verduurzamen? Met dit logische stappenplan weet je zeker dat je het op de juiste manier aanpakt. Begin met het beperken van je energieverbruik door te isoleren en snelle verbetermaatregelen door te voeren. Wat je niet verbruikt, hoef je immers ook niet op te wekken. De volgende stap is het zelf opwekken van energie voor warmte en elektriciteit. En tot slot: gebruik de energie die je nodig hebt zo zuinig mogelijk.

Gratis advies via het Drents Energieloket

Bij het Drents Energieloket kun je terecht met vragen over het energiezuinig maken van je woning. Het Drents Energieloket biedt informatie en onafhankelijk advies. En dat is helemaal gratis.

Financiering en subsidies

Ben je benieuwd of je subsidie kunt krijgen voor de maatregelen die je wilt nemen? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Energiebespaarlening Drenthe

Met de Energiebespaarlening kun je energiebesparende investeringen financieren. Door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe heeft de Energiebespaarlening een hele lage rente.

Kleine tips en snelle besparingen

Energiebesparende maatregelen hoeven helemaal niet groot te zijn. Met hele eenvoudige klusjes die iedereen kan doen, laten we zien hoe makkelijk het is om energie te besparen.