Drenthe investeert in een leven lang leren!

Investeren in opleiding & ontwikkeling van medewerkers is een prioriteit van de Provincie Drenthe. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan ontwikkelen en groeien, ongeacht de fase van je carrière. Daarnaast vragen ontwikkelingen veel van de kwaliteit en deskundigheid van onze medewerkers. Reden genoeg om te investeren in een leven lang leren, en dat doen wij op diverse manieren.

Concernopleidingen

Elk jaar bieden wij een breed scala aan opleidingen aan die passen bij de ontwikkelingen van onze organisatie of zijn gericht op de persoonlijke of professionele ontwikkeling van jou. De opleidingen variëren van trainingen rondom het bestuurlijk ambtelijk samenspel tot jouw persoonlijke effectiviteit en van alles hiertussen in. De trainingen worden gefinancierd door de organisatie en elke medewerker van de provincie Drenthe mag hieraan deelnemen.

Talentenprogramma

Medewerkers die willen investeren in hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling en de ambitie hebben om door te groeien naar de functie van bijvoorbeeld teamleider, projectleider, beleidsadviseur, programmamanager bieden wij een talentprogramma aan. Het programma is een jaarlijks terugkerend uitdagend en inspirerend 12-daags programma bestaande uit verschillende leervormen en activiteiten. Het doel van het programma is om medewerkers uit te dagen en te stimuleren bij de ontwikkeling van benodigde (leiderschaps-) competenties en persoonlijke vaardigheden.

Traineeships

Wij werken nu ruim 10 jaar met een traineeprogramma, iets waar we ontzettend blij mee zijn en trots op zijn. Voor meer informatie over ons traineeship kijk op https://www.traineelink.nl/organisatie/2/provincie-drenthe

Persoonlijk ontwikkelbudget

Naast trainingen, workshops of andere opleidingsactiviteiten die wij aanbieden kan het natuurlijk ook zijn dat j zelf bepaalde ontwikkelbehoeftes hebt. Met het persoonlijk ontwikkel budget kun je daar zelf een invulling aan geven. Elke medewerker van de provincie beschikt over een budget van €5.000 voor vijf jaar waarmee je kunt investeren in je eigen ontwikkeling