Over ons

Meer samen nóg sterker, is ons motto in de samenwerking tussen het bestuur, de organisatie en de partners. De Drentse opgaven staan centraal. We werken met heldere opdrachten en kaders. Daarbinnen krijgen medewerkers veel ruimte.

Ben jij nieuwsgierig en neem je de ruimte?

Onze omgeving verandert continu, daar spelen wij op in. De professionaliteit van jou als medewerker staat in de uitvoering centraal. Je krijgt daarbij de ruimte en het vertrouwen. De provincie Drenthe heeft vijf kernwaarden benoemd: dienstbaar, samenwerken (van buiten naar binnen en andersom), kwaliteit voorop, gericht op resultaat en integraal werken. Hoe we hier invulling aan geven, verschilt per team en per medewerker. Ruimte nemen en nieuwsgierig zijn, vinden we hierbij belangrijke elementen. Van vergunningverlener tot kantonnier en van beleidsmedewerker tot klantadviseur. Allemaal zijn we vol met ambities om de schoonheid van Drenthe te bewaren en haar zelfs nóg mooier te maken

P1050982bew

Persoonlijke ontwikkeling

Medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Onze medewerkers zijn fit en vaardig voor hun huidige en toekomstige werk. Daarom investeren wij in vitaliteit, talenten, vaardigheden en kennis.

Een leven lang leren is een belangrijk thema binnen de provincie Drenthe. Als je bij de provincie Drenthe komt werken heb je volop de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Voor elke medewerker is er een Persoonlijk Opleidingsbudget van  € 5.000,- per 5 jaar. Je kunt zelf beslissen over de wijze waarop jij dit budget wilt besteden, binnen de kaders van de fiscale regelgeving.

Diversiteit

Als overheidsorganisatie vinden we het belangrijk om een diverse opbouw te hebben van ons personeelsbestand. Dit draagt bij aan de kwaliteit van onze dienstverlening. We hebben een voorbeeldrol en die pakken we. We hebben diversiteitsbeleid, waarbij we actief arbeidsgehandicapten werven, een traineeprogramma hebben en we bieden leerwerkplaatsen aan.