Senior Medewerker Subsidie


Zet je dagelijks in voor de ontwikkeling van Drenthe door advies te geven over complexe subsidie aanvragen die bij Provincie Drenthe binnenkomen. Jij ben een kritische sparringpartner die denkt in mogelijkheden. Je kan werken onder druk en bent scherp, kortom een jij zoekt een echte uitdaging! Dit is jouw volgende stap in de rol van senior medewerker subsidie.

Wat doe je als senior medewerker subsidie?

Als senior medewerker subsidie ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van subsidieregelingen en voor een juiste inhoudelijke behandeling hiervan. Daarbij ben jij ook het aanspreekpunt voor de meer complexe subsidie aanvragen, die vaak een incidenteel karakter hebben. Deze aanvragen kunnen breed zijn op en overlap hebben tussen de verschillende thema’s denk hierbij aan economie, ruimte & wonen, natuur, milieu, water etc. Belangrijk dus dat jij de verbanden tussen de verschillende focusgebieden kan leggen en deze complexe puzzel kan ontrafelen. De mogelijk knelpunten in de subsidie aanvragen heb jij snel in kaart. Hierin denk jij proactief mee in oplossingen binnen de bestaande kaders. Je stelt een gedegen en solide beschikking op waarin helder de prestaties van de subsidieontvanger staan omschreven. Kortom jij adviseert, jij schrijft noties en (concept)teksten en jij draagt bij aan eenduidig subsidiebeleid.

Daarnaast ben jij de sparringpartner en adviseer je jouw interne collega’s, beleidsmedewerkers en programmamanagers, als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe initiatieven. Provincie Drenthe heeft met verschillende externe instellingen een meerjarige subsidierelatie. Jij ziet toe op de voortgang van de te leveren prestaties van deze instellingen. Benieuwd naar het subsidieloket van Provincie Drenthe? Kijk hier voor meer informatie.

Wat neem je mee?

Jij bent een inhoudelijke sparringpartner zowel intern als extern, je adviseert, bent kritisch en ook oplossingsgericht. Van complexe subsidie aanvragen schrik je niet, jij ziet het als een uitdaging waar jij enthousiast van wordt! Je bent in staat om bij de start van een nieuw initiatief, vanuit een bredere scope, advies aan de beleidsteams en programmamanagers te geven over het in te zetten subsidie-instrument (kredieten garantiesubsidies, klassieke projectsubsidies, incidentele subsidies en boekjaarsubsidies). Jij bent analytisch, werkt systematisch en gestructureerd. Je kan je mening helder beargumenteren en onder woorden brengen. En verder:

  • Hbo+/ wo werk- en denkniveau; een afgeronde opleiding bij voorkeur in de richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde
  • Aantoonbare financiële deskundigheid waarmee je begrotingen en projectplannen helder kunt interpreteren;
  • Aantoonbare ervaring als subsidiemedewerker, waarbij ervaring of affiniteit met de culturele sector een pré is;
  • Relevante werkervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Wat krijg je ervoor terug?

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bieden wij:

  • Een werkweek van 32 – 36 uur per week (0,8 - 1,0 fte)
  • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek;
  • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
  • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten;
  • Een groot netwerk met veel verschillende partners en collega’s.

Ben je enthousiast?

Laat het ons weten! Solliciteren kan via het sollicitatieformulier tot en met zondag 3 december 2023. Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Marcel Moerman, themamanager a.i. Thema Inkoop en Subsidie via 0592 – 36 55 55. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 12 december 2023.