Financieel specialist


Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die is betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar vanuit jouw vakgebied aan bijdragen. Voor het thema Financiën, Planning en Control zijn wij op zoek naar een financieel specialist.

Wat doe je als financial specialist

Je ondersteunt bij de planning en control cyclus (met name de jaarrekening). Hierbij zijn vooral de investeringen, kapitaalgoederen en debiteuren jouw aandachtsgebieden.

Daarnaast geef je uitvoering aan het functioneel beheer van de activamodule, houd je toezicht op het debiteurenbeheer en stuur je de betreffende medewerkers aan.

In samenwerking met de crediteurenadministratie en de salarisadministratie ben je verantwoordelijk voor het totaaloverzicht van de werkkostenregeling. Je voert verder aansluitingscontroles uit tussen diverse modules en het grootboek en stelt specificaties op van balansrekeningen voor de jaarrekening.

Als financieel specialist ondersteun je bovendien een aantal teams in de organisatie bij hun administratieve processen. Daarnaast ben je een sparringpartner voor de coördinator van de financiële administratie en vervangt hem bij zijn afwezigheid.

Je neemt deel aan de verdere doorontwikkeling van het nieuwe financieel systeem en samen met een collega vervul je de rol van heffingsambtenaar bij de provincie.

Wat neem je mee?

  • Je bent hbo geschoold en hebt specifieke kennis van overheidsfinanciën. Daarnaast heb je ervaring met financiële administratie en ben je bekend met het proces van het opstellen van een jaarrekening met bijbehorende accountantscontrole
  • Je bent digitaal vaardig, beheerst de Microsoft Office pakketten. Kennis hebben van Microsoft Dynamics Finance & Operations en Oracle EBS is een pré
  • Je bent analytisch, kwaliteitsbewust en proactief in het verbeteren van processen. Ook ben je behulpzaam, vlot in de omgang en je kunt zowel zelfstandig als in een teamverband werken. Je bent leergierig en in staat om jezelf snel nieuwe kennis en systemen eigen te maken
  • Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het thema Financiën, Planning en Control (FPC).

Wat krijg je ervoor terug

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Daarnaast bieden wij:

  • Een werkweek van 36 uur per week
  • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal €4.778,94 bruto per maand bedraagt (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek
  • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget
  • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten

Ben je enthousiast?

Laat het ons weten! Solliciteren kan via het sollicitatieformulier tot en met zondag 3 december 2023.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met René Bolle, themamanager financiën, planning en control, via 0592 – 36 55 55. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 13 december 2023.