Microsoft 365 specialist Sharepoint & Teams


Wil jij een rol spelen in het zoeken naar de beste oplossing voor onze medewerkers en wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving die nog in ontwikkeling is? Het thema Informatie, Data en Automatisering is op zoek naar jou!

Wat doe je als Microsoft 365 specialist?

Als Microsoft 365 specialist heb je als hoofdtaak het inrichten, onderhouden en optimaal benutten van de beschikbare componenten van het functionele generieke Microsoft 365 platform. Denk hierbij aan monitoring, signalering, uitvoeren van wijzigingen en gebruikersondersteuning. Een belangrijk onderdeel van deze functie is het bewaken van de onderlinge afhankelijkheden van de functionaliteit binnen dit samenwerkingsplatform. Je speelt een cruciale rol in het beheren, verbeteren en het door ontwikkelen van het Microsoft-ecosyteem. Je bent verantwoordelijk voor het proactief en reactief functioneel applicatiebeheer van de M365 omgeving. Je ondersteunt gebruikers bij het optimale gebruik van M365. Je zult nauw samenwerken met de huidige specialisten. Dat zijn je collega's Microsoft 365 specialisten, de Solution Architect en met de technische systeem-netwerk specialisten van de on-premise en de Microsoft Azure omgeving. Je zal ook regelmatig gaan deelnemen aan Microsoft 365 gerelateerde projecten.

Naast het beheer van de Microsoft 365 functionaliteiten ligt bij deze functie de focus op het beheer van Microsoft 365 SharePoint en Teams. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van incidenten, wijzigingen en nieuwe functionaliteiten van SharePoint en Teams. Specifiek: ‘Teams wordt ons nieuwe samenwerkingsplatform’.

Wie zoeken wij?

Je bent proactief op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en speelt daar tijdig op in. Je kan analytisch denken en je bent goed in staat om met logische en realistische oplossingen te komen. Je bent leergierig, oplossingsgericht, georganiseerd, werkt zelfstandig en ook graag samen met anderen in teamverband en kan goed prioriteiten stellen. Je werkt planmatig en kan goed documenteren. Door jouw enthousiasme zorg je ervoor dat medewerkers de nieuwe functionaliteiten en het gebruik ervan omarmen. Je beschikt over een gezonde dosis energie, humor en flexibiliteit. Verder beschik jij over:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar kennis en ervaring met het beheren van een Microsoft 365 omgeving;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het beheren van Microsoft 365 SharePoint en Teams;
 • Pré: technische kennis van PowerShell en Microsoft Graph;
 • Pré: kennis van Azure in combinatie met Microsoft 365;
 • Aantoonbare ervaring met IT -servicemanagement, bij voorkeur TopDesk;
 • Je bent goed op de hoogte van de Microsoft roadmap en je bent in staat deze te vertalen naar de situatie bij de provincie.

Wat is de gezamenlijke opgave van het team?

Je wordt onderdeel van thema Informatie, Data & Automatisering (ID&A). Het thema is o.a. verantwoordelijk voor informatiemanagement, de werkplek, het Geografische Informatie Systeem (GIS), de samenwerkingsomgeving en de ondersteuning van het zaakgericht werken. Al deze onderdelen zijn in ontwikkeling. We hanteren hierbij een “Cloud- en Microsoft-first” beleid.

Wat krijg je ervoor terug?

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van 36 uur per week;
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal €4.778,94 bruto per maand bedraagt (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek;
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten;
 • Een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega’s.

Ben je enthousiast?

Laat het ons weten! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier tot en met 7 december 2023. De gesprekken staan gepland op 15 december 2023.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Antje Brandsma, coördinator Automatisering thema Informatie, Data en Automatisering. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar werkenbij@drenthe.nl