Beleidsadviseur Bodem


“Wil jij een rol spelen in de grote opgaven rond de bodem en de ondergrond in de Provincie Drenthe? Het team Water, Bodem en Milieu is op zoek naar jou”

Wat doe je als Beleidsadviseur Bodem

De komende jaren heeft de provincie grote opgaven in het landelijk gebied. In de Strategie Bodem en Ondergrond 2021 is ons beleid geactualiseerd in samenhang met negen andere grote maatschappelijke opgaven. Jij brengt vanuit jouw rol op een enthousiaste manier verbinding tussen het belang van een duurzame en gezonde bodem en deze andere provinciale opgaven.

In jouw functie adviseer je collega’s en bestuur inhoudelijk en procesmatig over het duurzaam gebruik en beheer van de bodem. Je werkt aan verschillende projecten en processen om de bodemkwaliteit te verbeteren, met name in het landelijk gebied met een groot areaal aan landbouw- en natuurgebieden. Ook werk je aan het verder door ontwikkelen van onze opgave Bodem en Ondergrond. Je focust je daarbij met name op landbouw en natuur. Je draagt ook bij aan de uitwerking van het NPLG in Drenthe, en adviseert over te maken keuzes vanuit jouw bodemkundige expertise.

In het team werk je ook aan andere opgaven die in onze Strategie Bodem en Ondergrond staan beschreven. In jouw werk vervul je tevens een ondersteunende en vertegenwoordigende rol in onze regionale, landelijke en (soms) Europese netwerken.

Wie zoeken wij

We werven breed, dus als jij denkt dat je op een goede manier aan onze opgaven kunt bijdragen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. We zien graag jouw reactie tegemoet als je het volgende meebrengt:

 • Je hebt wo werk- en denkniveau en bent een allround beleidsadviseur die ruime ervaring heeft met beleidsprocessen;
 • Je hebt een passende opleiding, bijvoorbeeld een opleiding als bodemkundige.
 • Je hebt ruime werkervaring bij een politieke bestuurlijke organisatie, zoals een gemeente, provincie of het rijk;
 • Je hebt ruime ervaring met project- en programmatisch werken. Je bent gericht op samenwerking en het leggen van verbindingen, zowel op inhoud als in de relatie;
 • Je hebt een focus op de realisatie van opgaven, maar bent flexibel in de wijze waarop;
 • Je bent ondernemend en hebt vanzelfsprekend uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Je gaat constructief om met complexe belangentegenstellingen en stuurt op overbrugging van verschillen.

Wat krijg je ervoor terug

Werken bij de Provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Je werk bij de provincie Drenthe is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van 36 uur per week (1,0 fte)
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.564,56 bruto per maand bedraagt (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget
 • Deze vacature betreft een tijdelijke functie. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor een periode van 3 jaar.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten
 • Een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega's

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier t/m zondag 12 februari 2023. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 22 februari 2023.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Martien Haasjes, teammanager.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O via 0592 – 36 55 55.