Beleidsmedewerker Kabinet


'Ben jij in staat om mensen en standpunten dichter bij elkaar te brengen en doorzie je verschillende belangen? Vind je het leuk om de commissaris van de Koning in contact te brengen met inwoners en organisaties in Drenthe? Wil jij de commissaris van de Koning ondersteunen en adviseren bij het uitvoeren van haar Rijkstaken? Dan zoeken wij jou!

Wat doe je als Beleidsmedewerker Kabinet
Het taakveld van het kabinet omvat de bestuurlijke positie en wettelijke taken van de commissaris van de Koning. Dit betreft een zeer breed en complex werkterrein van burgemeestersbenoemingen, integriteit, acteren bij bestuurlijke conflicten, adviseren over Koninklijke onderscheidingen tot opvang van asielzoekers of de rampenbestrijding en crisisbeheersing in de provincie.

De commissaris krijg jaarlijks vele verzoeken binnen van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om te bemiddelen bij hun problemen met (gemeentelijke) overheden, de zogenoemde ombudsfunctie. Hiervoor ben jij het aanspreekpunt.  Je zorgt ervoor dat deze mensen goed gehoord worden en accuraat worden geantwoord. Jij schat in waar behoefte aan is, wat de rol van de commissaris zou kunnen zijn  en adviseert wat bestuurlijk en strategisch de beste stappen zijn om te nemen en bereidt dit voor.

Jij adviseert over verzoeken aan de commissaris, begeleidt de commissaris bij werkbezoeken en initieert ze ook zelf als je denkt dat dit van belang is. Ook ben je verantwoordelijk voor de ambtsbezoeken van de commissaris aan de Drentse gemeenten. Samen met de griffiers en gemeenteraden zorg je voor een relevant en gedragen programma zodat de commissaris een goed beeld heeft van wat er (bestuurlijk) speelt in alle gemeenten. Als hier vervolgacties uit voortkomen bewaak je die.

In teamverband spring je flexibel in op actuele kwesties die spelen. Indien nodig help en vervang je collega’s. Je bent ´achtervang´ voor de collega die verantwoordelijk is voor koninklijke onderscheidingen en predikaten.

Wie zoeken wij

Je bent een generalist en hebt een breed inzicht in actuele maatschappelijke vraagstukken. Je beschikt over denkkracht in combinatie met realisatiekracht en overzicht. Je bent communicatief vaardig, flexibel, klantgericht en staat stevig in je schoenen. Je bent goed in staat over het voetlicht te brengen welke rol de provincie heeft of zou moeten vervullen en welke bijdrage de commissaris vanuit haar verschillende rollen daaraan kan hebben.

Verder beschik je over:

  • Een hbo werk- en denkniveau;
  • Een aantal jaren ervaring in een politieke bestuurlijke omgeving waar je hebt leren schrijven, analyseren en adviseren;
  • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
  • Het vermogen om goede inschattingen te maken en belangen te doorzien;
  • Een initiatief nemende houding.

Wat krijg je ervoor terug

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station. Waarin je een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega's opbouwt. Je werk bij de provincie Drenthe is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bieden wij:

  • Een werkweek van 28,8 uur per week (0,8 fte);
  • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 4.778,94 bruto per maand bedraagt (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek;
  • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
  • De mogelijkheid tot thuiswerken met daarbij horende faciliteiten.

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier t/m zondag 5 februari  2023. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 14 februari 2023.

Een klikgesprek met de commissaris van de Koning is onderdeel van de procedure.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Romy Ossel, kabinetschef.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O. Beide collega’s zijn bereikbaar via 0592 – 36 55 55.