Public Affairs Coördinator


Voor het team Bestuur en Concernzaken zijn wij voor de periode van 15 oktober 2022 t/m 28 april 2023 (zes maanden) op zoek naar een Public Affairs Coördinator.

Wat doe je als Public Affairs Coördinator

Wij willen als Drenthe meer en beter zichtbaar zijn in Den Haag, Brussel en Nedersaksen, om onze eigen ambities en die van onze Drentse stakeholders te realiseren. Je bouwt daarom het netwerk in Den Haag verder uit. We trekken in de lobby vaak gezamenlijk op met Groningen en Fryslân, met name in de ruimtelijk-economische dossiers.

De kracht van de provincie zit in het verbinden van partners om de opgaven te realiseren. Aansluitend bij de ontwikkelingen coördineer jij samen met je collega’s de Public Affairs inzet vanuit de provincie Drenthe. Als verbinder pur sang ontwikkel en onderhoud je hiervoor een relevant netwerk.

Je coördineert de Drentse lobby-inzet en levert een positieve en vernieuwende bijdrage aan de Drentse beleidsstrategie. Daarbij informeer en adviseer je het bestuur en de ambtelijke organisatie over hoe om te gaan met actuele ontwikkelingen. Je werkt nauw samen met je collega’s in het team Public Affairs. Dit team heeft als taak de Drentse Public Affairs in al haar facetten (Europa, Rijk, Duitsland) te stimuleren.

Vanzelfsprekend werk je daarom nauw samen met de Public Affairs coördinator Den Haag, de junior PA adviseur, de Europacoördinator en -medewerker, de Duitslandcoördinator en de lobbyisten van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in Den Haag en Brussel.

Wie zoeken wij

 • Academisch werk- en denkniveau met een goed strategisch inzicht
 • Een achtergrond in een politiek bestuurlijke organisatie
 • Ruime ervaring met Public Affairs en advisering in een politiek-bestuurlijke organisatie
 • Uitstekende communicatie- en netwerkvaardigheden
 • Kennis van en ervaring met de werkwijze en cultuur van de ministeries
 • Kennis van noordelijke, landelijke, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en besluitvormingsprocessen

Je bent enthousiasmerend, verbaal sterk, schakelt makkelijk en staat in verbinding met collega’s, bestuurders en het externe netwerk. Jouw strategisch-analytisch vermogen stelt je in staat snel door te dringen tot de kern van de Drentse ambitie en je weet deze te vertalen in concrete acties en strategie. Daarnaast ben je flexibel in je uren en tijden.

Wat krijg je ervoor terug

Werken bij de provincie Drenthe betekent werken voor de Drentse samenleving. Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Je werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast bieden wij:

 • Een werkweek van minimaal 32 - 36 uur per week (0,8 – 1,0 fte)
 • Salaris dat afhankelijk van je kennis en ervaring maximaal € 5.827,-- bruto per maand bedraagt (functieschaal 12) bij een 36-urige werkweek
 • Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je salaris die je naar eigen behoefte mag inzetten, bijvoorbeeld voor een opleiding, het aanschaffen van een fiets of verlof
 • Een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fiets- en loopafstand van het centrum en station
 • Een groot netwerk door het werken met veel verschillende partners en collega's

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met vrijdag 19 augustus 2022 via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 30 augustus 2022.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op met Liesbeth Brouwer, manager Bestuur en Concernzaken, via (0592) 36 52 66 of met Rixt van Dongera, coördinator Public Affairs, via 06 21 70 13 54. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Geertje Woldring, medewerker P&O via (0592) 36 55 55.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.