Beleidsadviseur Bodem en Ondergrond


Voor het team Water Bodem en Milieu zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Bodem en Ondergrond (0,8-0,9 fte).

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.

De inhoudelijk, gedreven professionals in ons team zijn van strategie tot uitvoering betrokken"

Wat je doet als Beleidsadviseur bodem en ondergrond

Je adviseert ons college op het werkveld ‘bodem en diepe ondergrond’ in Drenthe. Belangrijk aandachtsveld vormt de energievoorziening in relatie tot de ondergrond, en dan specifiek de mijnbouwactiviteiten in onze provincie. Je brengt kansen in beeld om de leefomgeving in Drenthe te versterken en je hebt oog voor brede maatschappelijke ontwikkelingen.

Je ondersteunt het college van Gedeputeerde Staten in hun rol als adviseur van de minister van Economische Zaken en Klimaat in het kader van de Mijnbouwwet. Ook draag je met jouw kennis bij aan projecten waarmee wij de energietransitie in onze provincie kunnen versnellen. De diepe ondergrond is een onderwerp dat maatschappelijk (uiterst) gevoelig kan liggen. Je benadert jouw werkveld daarom zowel vanuit technisch als vanuit breed maatschappelijk oogpunt.

Je bent aanspreekpunt voor Rijk en gemeentes en adviseert over te maken keuzes in alles wat met mijnbouw en diepe ondergrond te maken heeft. Je onderhoudt contacten met de diverse stakeholders in onze regio en je adviseert breed in onze organisatie over vraagstukken rond ondergrond. Je neemt de verschillende belangen mee in jouw beoordeling en in jouw advisering richting het college van Gedeputeerde Staten. Ook vervul je een ondersteunende en vertegenwoordigende rol in onze landelijke en Europese netwerken.

Wat neem je mee

  • Academisch werk- en denkniveau op het gebied van bodem en (diepe) ondergrond. Bij voorkeur heb je ook kennis van de Mijnbouwwet en andere relevante (bestuurs-) juridische kaders én heb je ervaring met omgevingsmanagement.

  • Kennis van en aantoonbare ervaring met strategisch (net)werken en advisering in een politiek-bestuurlijk speelveld. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve eigenschappen, kan goed omgaan met tegengestelde belangen en deze helder inzichtelijk maken in je advisering.

  • Je bent een sterke persoonlijkheid, energiek en creatief.

  • Je begeeft je gemakkelijk in externe netwerken, zowel in regionaal, landelijk als Europees verband, waar je de belangen van onze provincie weet te behartigen.

  • Je kunt integraal werken en adviseren en hebt een proactieve en flexibele instelling.

  • Je spreekt goed Engels, beheersing van Duits is een pré.

Wat krijg je ervoor terug

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op.

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 73.554,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 11).

Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Martien Haasjes

Functie: teammanager Water Bodem en Milieu

Telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring

Functie: medewerker P&O

Telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 28 september 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 6 oktober 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.