Applicatiebeheerder Zaaksysteem en SharePoint


Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!

Voor het team Informatie & Automatisering zijn wij op zoek naar een Applicatiebeheerder Zaaksysteem en SharePoint (0,8 – 1,0 fte).

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.

"Gedreven en ontspannen, die eigenschappen zijn op ons team van toepassing. Gedreven door het vakgebied en ontspannen in de omgang"

Wat je doet als Applicatiebeheerder Zaaksysteem en SharePoint

Je maakt deel uit van het team Informatie & Automatisering (I&A). Het team is o.a. verantwoordelijk voor informatiemanagement, de werkplek, het Geografische Informatie Systeem (GIS), de samenwerkingsomgeving en de ondersteuning van het zaakgericht werken. Op al deze onderdelen zijn ontwikkelingen in gang gezet om nieuwe mogelijkheden te introduceren voor een moderne werkomgeving. De provincie Drenthe hanteert hierbij een “Cloud- en Microsoft”-first beleid en heeft in de afgelopen jaren al een fikse stap gemaakt in die richting.

Jij gaat je als applicatiebeheerder vooral bezighouden met het beheer van twee Office 365-applicaties; met SharePoint en met Dynamics/Onegov, en daaraan gerelateerd Templafy. De afgelopen twee jaren is er onder andere een samenwerkingsomgeving ingericht in SharePoint (De Brink) voor project- en teamsites. Binnen de projectsites wordt samengewerkt met eigen medewerkers en externe partners. Afgelopen jaar is gestart met het projectmatig inrichten van ons Zaaksysteem op basis van Microsoft Dynamics/Onegov.

De focus van deze functie ligt bij het applicatiebeheer en de gebruikersondersteuning van het Zaaksysteem, SharePoint, daaraan gerelateerde toepassingen en het bouwen en beheren van sjablonen in de documentgenerator (Templafy).

Binnen het team I&A maak je onderdeel uit van de huidige groep applicatiebeheerders en je bent samen met hen en functioneel beheerders verantwoordelijk voor het vertalen van functionele gebruikerswensen naar technische oplossingen. Je neemt regelmatig deel aan projecten.

Wat neem je mee

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Ervaring in/met:
    • het beheren van een zaaksysteem bij voorkeur Dynamics/Onegov
    • het beheren van een Microsoft 365 omgeving
    • het beheren van een documentgenerator, bij voorkeur Templafy
    • IT-servicemanagement, bij voorkeur in TopDesk

Je hebt een proactieve houding, bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en speelt daar tijdig op in. Je kan tegelijkertijd analytisch en praktisch denken en bent daardoor goed in staat om met logische en realistische oplossingen te komen. Je bent leergierig, hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, werkt oplossingsgericht, georganiseerd en weet goed prioriteiten te stellen. Je bewaakt afspraken en procedures en kan goed documenteren. Je bent iemand die graag samenwerkt in teamverband, maar je hebt ook geen moeite om zelfstandig te werken. Je beschikt over een gezonde dosis energie, humor en flexibiliteit.

Wat krijg je ervoor terug

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op. Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 57.378,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: specialist schaal 9).

Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een overeenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Martin Rasker

Functie: teammanager Informatie en Automatisering

Telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring

Functie: medewerker P&O

Telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 26 september 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 6 oktober 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.