Senior Netwerkbeheerder


Drenthe geeft je de ruimte!

Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!

Voor het team Informatie en Automatisering zijn wij op zoek naar een Senior Netwerkbeheerder (1,0 fte).

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis, op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.

"Gedreven en ontspannen, die eigenschappen zijn op ons team van toepassing. Gedreven door het vakgebied en ontspannen in de omgang"

Wat je doet als Senior netwerkbeheerder

Als senior netwerkbeheerder maak je deel uit van het team Informatie & Automatisering. Het team is verantwoordelijk voor informatiemanagement, het leveren van de digitale werkplek met bijbehorende ondersteuning en het ontwikkelen, gebruik en beheren van Geografische Informatie Systemen (GIS).
De provincie Drenthe hanteert het Cloud en Microsoft first beleid en heeft in de afgelopen jaren al een fikse stap gemaakt in die richting. In de veranderende omgeving is de provincie Drenthe op zoek naar een senior netwerkbeheerder, die samen met de huidige netwerkbeheerder zorgt voor het inrichten en onderhouden van hardware- en softwarecomponenten en het bewaken/monitoren ervan qua belasting en beveiliging. Zowel in de fysieke- als ook steeds meer in de virtuele omgeving, zoals Microsoft Azure. De inrichting en onderhoud van het monitoringsysteem zelf is een belangrijk onderdeel van je taak. Je rapporteert periodiek over de stand van zaken omtrent indicatoren van het netwerk.
Van jou wordt een proactieve houding verwacht, zoals het opstellen van verbetervoorstellen om de continuïteit en beveiliging van het netwerk te verhogen. Bij het opstellen en uitvoeren van wijzigingen (rfc’s) werk je nauw samen met de coördinator informatiebeveiliging. Je neemt regelmatig deel aan interne IT-projecten.

Wat neem je mee

  • HBO werk- en denkniveau
  • Meerjarige ervaring in het beheren van (802.1x) netwerken en DNS beheer, waarbij kennis van HPE en Aruba apparatuur
  • Meerjarige ervaring met het beheren van een centrale firewall, bij voorkeur Palo Alto
  • Meerjarige ervaring met het behandelen van security vraagstukken
  • Meerjarige ervaring met het onderhouden van monitoringsystemen zoals HPE IMC en Application Manager
  • Aantoonbare ervaring in het beheren van netwerken in de Microsoft Azure omgeving en ervaring met Powershell
  • Aantoonbare ervaring in het beheren van Microsoft Windows servers in een gevirtualiseerde omgeving
  • Aantoonbare ervaring met IT-servicemanagement, bij voorkeur TopDesk
  • Ervaring met het werken in of met lokale overheden.

Wat krijg je ervoor terug

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op.

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 57.378,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: specialist schaal 9).

Deze vacature betreft een structurele functie. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede wederzijdse match, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Martin Rasker

Functie: teammanager Informatie en Automatisering

Telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring

Functie: medewerker P&O

Telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk zondag 26 september 2021

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier. Sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 8 oktober 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.