Adviseur Ruimte ten behoeve van Vitale Vakantieparken


Werken bij de provincie Drenthe betekent met passie werken aan vraagstukken die iets betekenen voor Drenthe en de Drenten. En jij kunt daar – vanuit jouw vakgebied – aan bijdragen!

Voor het team Ruimte, Energie en Wonen zijn wij op zoek naar een Adviseur Ruimte ten behoeve van Vitale Vakantieparken (0,4 fte; voor bepaalde tijd; tot 1 april 2023).

Waarom wil jij werken bij de provincie Drenthe

Samen werken we vol ambitie aan de thema’s uit het collegeakkoord ‘Mooi voor elkaar! 2019-2023’, te weten klimaat & energie, economie, wonen & leefbaarheid, mobiliteit & bereikbaarheid en vitaal platteland. Dit doen we vanuit ons provinciehuis en op locatie of vanuit huis. Ons provinciehuis staat in Assen en is een open en transparante werkomgeving midden in de natuur en toch op fietsafstand van het centrum en het station.

"Met de grote ruimtelijke opgaven rond natuur, klimaat en wonen zal er de komende jaren het nodige veranderen in onze leefomgeving. Vanuit de provincie helpen we zo vroeg mogelijk initiatiefnemers en gemeenten om alle belangen die er spelen een goed plek te geven in de planvorming"

Wat je doet als Adviseur Ruimte ten behoeve van Vitale Vakantieparken

De provincie Drenthe, alle Drentse gemeenten, Recreatieschap Drenthe en HISWA/RECRON werken in het programma Vitale Vakantieparken Drenthe (VVP) samen met de sector aan het versterken van de kwaliteit van de verblijfsrecreatie. (meer informatie: www.vitalevakantieparkendrenthe.nl).

Het programma VVP loopt tot 2023 en voor die periode zoeken we een adviseur Ruimte ten behoeve van Vitale Vakantieparken (VVP).

Samen met provinciale collega’s en medewerkers van gemeenten werk je aan de uitvoering van het programma VVP. Je participeert in een provinciaal projectteam waarin de verschillende relevante provinciale beleidsterreinen samenkomen. Je adviseert over ruimtelijke beleids- en instrumentontwikkeling in het kader van VVP en over transformatieplannen van vakantieparken naar een andere bestemming.

Wat neem je mee

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld sociale geografie of planologie)
  • Kennis en affiniteit met vrijetijdseconomie, wonen en de fysieke leefomgeving
  • Bestuurlijke sensitiviteit
  • Communicatief vaardig en een stevige persoonlijkheid, goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
  • Creatief kunnen omgaan met beleidstegenstellingen, maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen kunnen betrekken bij de werkzaamheden
  • Beleidsmatig sterk, maar praktisch en pragmatisch kunnen zijn
  • Ervaring met of vanuit gemeenten

Wat krijg je ervoor terug

Je werk is afwisselend en uitdagend en je krijgt de ruimte voor creativiteit. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je door het werken met veel verschillende partners een groot netwerk op.

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij, afhankelijk van ervaring, voor deze functie een salaris inclusief het Individueel Keuze Budget van maximaal € 62.912,-- bruto per jaar bij een 36-urige werkweek (functienaam: regisseur/verbinder schaal 10).

Meer informatie?

Contactpersoon vacature: Jeroen de Boer

Functie: teammanager Ruimte, Energie en Wonen; telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Contactpersoon sollicitatieprocedure: Geertje Woldring

Functie: medewerker P&O; telefoonnummer: 0592 36 55 55.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 23 juni 2021.

Je sollicitatiebrief en CV kun je richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en inzenden via het digitale sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 2 juli 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.