Stages


De provincie Drenthe. Veel mensen denken dan aan natuur, heide, hunebedden en fietsen. Natuurlijk zijn we trots op onze prachtige natuur. Maar Drenthe heeft zoveel meer te bieden. Als provincie. Maar ook als werkgever. De provincie houdt zich als middenbestuur bezig met uiteenlopende zaken. Van milieu tot cultuur, van wegen en kanalen tot economie en welzijn: op allerlei gebieden is de provincie actief. Zonder dat je het weet kom je de provincie dus dagelijks tegen!

Op dit moment werken er 600 mensen bij de provincie Drenthe, verdeeld over 6 verschillende afdelingen en een aantal ondersteunende bureaus. Veel van hen werken in het provinciehuis aan het voorbereiden en uitvoeren van beleidsplannen. Maar een aantal kom je ook in het veld tegen. Bijvoorbeeld bij de aanleg van nieuwe wegen. Of bij het onderhoud van sluizen en bruggen. Niet alleen het werk is heel afwisselend, ook de mensen waar je mee te maken krijgt zijn heel verschillend. Alle leeftijden, studieachtergronden en opleidingsniveaus zie je terug bij de provincie Drenthe. Met als belangrijk kenmerk dat er heel veel ruimte is voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Kortom: een stage bij de provincie Drenthe biedt je de kans om ervaring op te doen in een dynamische organisatie die je bovendien alle mogelijkheden biedt om jezelf verder te ontwikkelen.

Overzicht stageopdrachten


Solliciteren?

Ben je op zoek naar een stageplaats? Stuur dan een sollicitatiebrief naar werkenbij@drenthe.nl.