Traineeship: Economie


23-07-2024
36 uur per week

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Vanuit regionaal economisch beleid werken we aan goede randvoorwaarden voor ondernemers, te weten versterking van het vestigingsklimaat, van de arbeidsmarkt en van ondernemersondersteuning. Doel is om ondernemers wendbaarder en weerbaarder te maken. Daartoe stimuleren we ons bedrijfsleven ook om de economische kansen te benutten die transities bieden. We stimuleren innovaties die bijdragen aan maatschappelijke opgaven en versterken innovatie-ecosystemen. In 2024 realiseren we o.a. een flexibele organisatievorm voor IBDO, een acquisitiestrategie en maken we een start met circulaire inkoop met de gemeenten.
Wat ons betreft is er voldoende ruimte om te experimenteren en om met diverse thema's aan de slag te gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan circulaire economie, groene chemie, digitalisering, ondernemerschap, agrifood, vestigingsklimaat, arbeidsmarkt en onderwijs.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in de richting Economie of waarin je raakvlakken ziet met bedrijfsleven en ondernemers.
Daarnaast vragen we de volgende competenties:

  • Je bent proactief en nieuwsgierig
  • Je neemt initiatief

Dit krijg jij van ons

Werken bij Provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
  • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van € 2.898,04.
  • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
  • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
  • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van € 6.000,- per 5 jaar.
  • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
  • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met dinsdag 23 juli. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Meinke Hofman, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct