Traineeship: Beleidsmedewerker Gebouwd Erfgoed


15-07-2024
36 uur per week

De kerktoren in de verte die duidelijk maakt dat je bijna weer thuis bent. De oude boerderijen aan de brink, de dorpsschool waar nu appartementen in zitten. Allemaal zo vertrouwd en herkenbaar en ook meegaand met de tijd. We stellen er in een nieuwe tijd andere vragen bij. Draag bij aan het behoud van gebouwd erfgoed van Drenthe! Voorkom leegstand en stimuleer herbestemming ervan!

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Gebouwd erfgoed is een drager van de Drentse identiteit en een inspiratiebron voor de toekomst, bijvoorbeeld voor kunstenaars en beleidsmakers. Behoud van monumentale gebouwen en objecten is een kerntaak, volgens de Erfgoedwet, Monumentenwet en Omgevingswet.

Maar behoud is ook belangrijk omdat het zorgt voor een thuisgevoel, sociale cohesie, ruimtelijke kwaliteit en economische spin-off. Daarom willen wij ons gebouwd erfgoed behouden, benutten en beleefbaar houden voor toekomstige generaties. Jij gaat aan de slag en wordt begeleid door ervaren collega's uit het thema.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten. Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende (cultuur)historische hbo-/wo opleiding, bijvoorbeeld de Academie voor Bouwkunst (Hanze-Groningen) of de Reinwardt Academie, een bouwkundige opleiding, architectuur- en stedenbouwgeschiedenis of een andere vergelijkbare studie.

Daarnaast vragen we de volgende competenties: bij voorkeur een basiskennis van GIS of de bereidheid om dit te leren, analytisch en theoretisch sterkt, een vlotte pen hebben, samenwerkingsgericht, flexibel, proactief en zelfstandig kunnen werken.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
  • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van €2.898,04.
  • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
  • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
  • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van €6.000,- per 5 jaar.
  • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
  • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 23 juli. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Meinke Hofman, adviseur arbeidsmarkt via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct