Traineeship: Public Affairs


15-07-2024
36 uur per week

Wil jij je hard maken voor de Drentse opgaven en de vertegenwoordiging van de Drentse belangen? Ga aan de slag als Trainee public affairs!

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Heb jij een opleiding richting bestuurskunde, politieke wetenschappen, european studies, internationale betrekkingen, communicatie of vergelijkbaar en zou jij graag aan de slag gaan binnen Public Affairs? Dan is dit jouw kans om je eerste stappen te zetten in het werkveld, wij helpen en begeleiden jou.
Jij ondersteunt de coördinatoren bij het realiseren van de Drentse opgaven. Je verzamelt relevante informatie uit de Tweede Kamer, Ministeries, Europa en Duitsland en helpt jouw collega's om de strategie in onze Public Affairs-dossiers te organiseren, vorm te geven en effectief te maken. Je werkt samen met de contactfunctionaris voor het Interprovinciaal Overleg (IPO), met onze partners in Nedersaksen en binnen de Noord-Nederlandse samenwerking richting Duitsland, de lobbyisten van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in Den Haag en Brussel en de Public Affairs collega's uit de andere provincies en gemeenten.

Het is belangrijk dat jij een netwerker bent, dat je makkelijk contact legt en op onderzoek uitgaat. Je kan makkelijk eenvoudig schakelen tussen verschillende thema's en onderwerpen.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo/wo opleiding hebt afgerond in de richting van Bestuurskunde, European studies, politicologie, communicatie of vergelijkbaar.
Daarnaast vragen we de volgende competenties:

 • Jij bent een netwerker, je vindt het niet spannend om de telefoon te pakken of zowel intern als extern het gesprek aan te gaan.
 • Jij bent politiek en bestuurlijk sensitief.
 • Jij bent gedreven om je in te zetten door de Drentse belangen en gaat hier graag mee aan de slag.
 • Je bent secuur en onderzoekend. Je hebt een analytische blik en bekijkt vraagstukken van meerdere kanten.
 • Jij bent bereid flexibel te werken, waarmee we bedoelen dat het nodig kan zijn om buiten reguliere kantoortijden te werken.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
 • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van €2.898,04
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
 • Een compleet verzorgt traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
 • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van € 6.000,- per 5 jaar.
 • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
 • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als Trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 22 juli 2024. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Meinke Hofman, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct