Traineeship: Digitalisering & Procesoptimalisatie


15-07-2024
36 uur per week

Heb jij een opleiding bedrijfskunde of organisatiekunde afgerond en wil jij je eerste stappen zetten en dan het liefst in een publieke organisatie? Dit is jouw kans! Ga aan de slag als trainee digitalisering en help Drenthe vooruit.

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Tijdens het traineeship digitalisering ga jij je bezighouden met procesoptimalisatie en digitaliseringsprojecten. Je gaat aan de slag binnen het programma digitalisering, een programma dat door Gedeputeerde Staten is omarmd en impulsen aan zowel de interne organisatie als de Drentse samenleving en economie gaat geven.
In het najaar gaan we beginnen met het opnieuw ontwerpen en inrichten van de werkprocessen van twee grote thema's. Dat betekent dat we ook nieuwe informatiesystemen gaan inkopen en implementeren. Jij gaat hier als trainee een grote bijdrage aan leveren! We gaan aan de slag met een nieuwe werkomgeving; een nieuw documentair informatiesysteem, stroomlijnen van de ambtelijk-bestuurlijke stukkenstroom (zaakgericht werken), beleidsontwikkeling met data en AI. Maar ook relatief kleine digitaliseringsvraagstukken worden opgepakt.

Als trainee draai je mee in het programma en afhankelijk van jouw talenten zal je, in overleg, ingezet worden als adviseur, begeleider of projectleider. We werken er samen naar toe dat je onder begeleiding van een projectmanager een eigen project kan gaan leiden. Soms werken je samen aan deelprojecten, vaak heb je eigen opdrachten.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in de richting van bedrijfskunde, organisatiekunde of vergelijkbaar.
Daarnaast vragen we de volgende competenties:

 • Jij vindt het leuk om mee te denken over interne processen en hoe we deze kunnen optimaliseren.
 • Je hebt affiniteit met procesoptimalisatie en digitalisering.
 • Je bent proactief en zoekt betrokken op om afstemming te zoeken.
 • Je bent analytisch sterk en communicatief vaardig.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
 • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van € 2.898,04.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
 • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
 • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van € 6.000,- per 5 jaar.
 • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
 • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 24 juli 2024. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Meinke Hofman, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct