Traineeship: Juridisch Medewerker Inkoop & Subsidie


15-07-2024
36 uur per week

Heb jij een juridische opleiding afgerond en wil jij je eerste (vervolg) stappen zetten op de arbeidsmarkt? Altijd al een bijdrage willen leveren aan Drenthe! Ga aan de slag als trainee juridisch medewerker bij provincie Drenthe.

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Jij gaat aan de slag binnen het thema inkoop en subsidie. Dit thema zorgt ervoor dat mooie initiatieven en projecten tot uitwerking komen door het inzetten van subsidies en het inkopen van producten en/of diensten. Wij zijn professioneel in het creëren van kansen en oplossingen enerzijds en het aangeven van wat maximaal mogelijk is, rekening houdend met de provinciale kaders, anderzijds. Hiermee versterken wij het doeltreffend, doelmatig en rechtmatig handelen van de provincie met oog voor beginselen als fairplay, transparantie, gelijkheid en zorgvuldigheid. Zo dragen wij bij aan de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.

Ons team is op zoek naar een gedreven juridisch medewerker die de processen rondom subsidies en inkoop helder kan beschrijven. Van de aanvraag tot de verlening van een subsidiebeschikking en van de inkoopbehoefte tot de definitieve gunning van een aanbesteding, jij helpt mee aan het vergroten van onze juridische kwaliteitszorg binnen inkoop en subsidies.

Hier ga jij mee aan de slag:

 • Beschrijven van werkprocessen binnen het thema, met een stevige juridische basis.
 • Meewerken aan subsidieaanvragen.
 • Uitvoeren van juridische toetsen op subsidieaanvragen.
 • Juridische toetsing van aanbestedingsstukken.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in de richting van sociaaljuridische dienstverlening (SJD) of rechten.
Daarnaast zoeken we:
Iemand die leergierig is, makkelijk is in contact en op mensen af kan stappen. Ook zoeken we iemand die goed is in het overzicht bewaren en daardoor een gedegen werkproces kan maken.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
 • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van € 2.898,04.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
 • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
 • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van € 6.000,- per 5 jaar.
 • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
 • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 23 juli 2024. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Meinke Hofman, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct