Traineeship: Financiën, Planning en Control


15-07-2024
36 uur per week

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Tijdens het traineeship financiën planning en control (FPC) vervul je in twee jaar tijd verschillende rollen binnen het thema FPC. Denk aan rollen binnen control, financieel adviseur, financieel projectmanagement, financieel beleid en de planning en control cyclus. Zo krijg je een goed beeld van de financiële rollen binnen de provincie en ben je breed inzetbaar waarna je je daarna kunt specialiseren in de rol die het beste bij jou past.

Hier ga jij mee aan de slag:

 • Je rekent beleidsplannen door om te kijken of ze uitvoerbaar en realistisch zijn.
 • Je gaat van uitgaven na of zij het gewenste effect hebben gehad en verantwoord besteed zijn.
 • Je adviseert over budgetverdeling, zodat thema's betere keuzes kunnen maken.
 • Je werkt mee aan het opstellen van verschillende planning- en control producten zoals bv.de begroting of de voorjaarsnota.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in de richting van business administration, finance, economie, econometrie, bedrijfskunde of vergelijkbaar. Eén ding moet je in ieder geval zijn; geïnteresseerd in financiën en data.
Daarnaast vragen we de volgende competenties:

 • Je bent nauwkeurig.
 • Je bent nieuwsgierig en hebt een drive om de zaken te controleren op hun juistheid.
 • Je bent een kei in een pubquiz en helpt ons team (wederom) naar de winst.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de Provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
 • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van € 2.898,04.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
 • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
 • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van € 6.000,- per 5 jaar.
 • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
 • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 22 juli 2024. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Meinke Hofman, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct