Traineeship: Vergunningverlener


15-07-2024
36 uur per week

Wil jij je eerste stappen zetten als vergunningverlener en bijdragen aan Drenthe? Ga aan de slag als trainee binnen het thema VTH!

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Jij gaat leren hoe jij vergunningen verleent onder de omgevingswet. Er wordt aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je uit kunt groeien tot een ware professional. Als vergunningverlener beoordeel je de vergunningaanvragen op basis van bepalingen uit de omgevingswet en de daarbij horende beleidsregels en verordeningen. Je gaat leren verschillende vergunningen te verlenen. Hierbij kan je denken aan ontgrondingen, stikstoftoetsen, maar ook de benodigde natuurtoetsen bij evenementen. Daarbij is iedere aanvraag uniek, wat vraagt om aanpassingsvermogen en flexibiliteit. De functie van vergunningverlener zelf is ook dynamisch, doordat je voortdurend aan het schakelen bent tussen overleggen, telefoontjes, uitzoeken en beoordelen en zorgt dat (aan)vragen tijdig beantwoord worden.

Bij ons leer je:

  • Hoe je een vergunningsaanvraag toetst aan de omgevingswet, met gebruik van de bijbehorende beleidsregels en verordeningen.
  • Hoe je samenwerkt met collega's binnen je team en andere teams, zoals juristen, ecologen en beleidsmakers.
  • Hoe je de integraliteit van een vergunning waarborgt en afstemt met bestuurders.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende juridische hbo-/wo opleiding afgerond.

Daarnaast bezit jij de volgende competenties: nauwkeurig, oplossingsgericht en proactief.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat: Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.

  • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van €2.898,04.
  • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
  • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
  • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van € 6.000,- per 5 jaar.
  • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
  • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandagochtend 22 juli 2024.

Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Elisabeth Tonckens, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct