Traineeship: Projectsecretaris Programma Natuurlijk Platteland


15-07-2024
36 uur per week

Heb jij interesse in de ontwikkelingen in het landelijk gebied, natuur, water en landbouw en een aansluitende opleiding gedaan? Wil jij je eerste stappen in het werkveld zetten? Ga aan de slag als trainee projectsecretaris!

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

In Drenthe werken we samen met onze partners in het landelijk gebied aan grote uitdagingen op het vlak van natuur, water, stikstof, klimaat, landbouw en sociaal economische kwaliteit. Deze opgave geven we vorm in het Programma Natuurlijk Platteland (PNP) en het Drents Programma Landelijk Gebied (DPLG).

Als projectsecretaris ondersteun je bij het vormgeven en uitvoeren van de deelprogramma's en projecten. Je werkt aan het ontwikkelen van nieuwe natuur, zorgt dat landschap en beken worden hersteld naar een natuurlijke staat en dat het landschap zo wordt ingericht, dat het goed is aangepast op klimaatverandering.

Als trainee projectsecretaris ondersteun je meerdere programmaleiders. Dit houdt in dat je een programmaleider helpt om de verschillende projecten goed aan te sturen en het overzicht houdt. Je zorgt dat je net een stapje vooruitdenkt, waardoor het programma op rolletjes loopt en de projecten op tijd zijn afgerond. Je faciliteert en schakelt tussen de verschillende teams, onze uitvoeringsorganisatie Prolander, gebiedspartners zoals gemeenten, waterschappen, landbouworganisaties, terreinbeherende organisaties en andere betrokkenen. Je verschaft inzicht in de voortgang, bereidt (bestuurlijke) besluitvorming voor. Kortom, een proactieve spin in het web en een adviseur voor de programmaleiders.

Dit ga jij leren:

 • Je ondersteunt meerdere programmaleiders bij de aansturing van projecten richting Prolander en andere partners.
 • Je coördineert projecten in afstemming met de programmaleider.
 • Je stelt (bestuurlijke) documenten op ter besluitvorming in projecten.
 • Je adviseert in projectteams van Prolander die werken aan complexe integrale gebiedsprocessen.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in de richting van landelijk gebied, ruimtelijke ordening, planologie of milieuwetenschappen.

Daarnaast vragen we de volgende competenties:

 • Je bent ondernemend en een organisatietalent en schroomt niet om nieuwe ideeën en perspectieven in te brengen.
 • Je bent bestuurlijk sensitief en beweegt je gemakkelijk in een bestuurlijke omgeving, of vindt dat leuk om te leren.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, je stapt proactief op mensen af en hebt affiniteit met (Strategisch) Omgevingsmanagement, stakeholdermanagement en/of participatie.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
 • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van €2.898,04.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
 • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
 • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van €6.000,- per 5 jaar.
 • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
 • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdagochtend 24 juli 2024. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Elisabeth Tonckens, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct