Traineeship: Grondopgave voor toekomstige ontwikkelingen Landelijk gebied.


15-07-2024
36 uur per week

Wil jij werken met passie voor het landelijk gebied? Ga aan de slag als Trainee binnen het thema landbouw en landgebruik!

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

De toekomst van het landelijk gebied staat voor uitdagingen, waarvoor een gedegen strategie nodig is, met de juiste instrumenten en goede werkprocessen. Je werkt samen met collega's in het thema landbouw en landgebruik, maar ook met collega's van andere thema's en domeinen. Het opstellen van een strategie kan alleen als we nauw samenwerken met gebiedspartners zoals gemeenten, waterschappen, de landbouw, terreinbeheerders. Maar ook de samenwerking met andere provincies is van belang, we kunnen elkaars expertise gebruiken en gezamenlijk instrumenten ontwikkelen. Dit is een echte netwerkplek! Het is van belang dat jij het leuk vindt om hier mee aan de slag te gaan!

Samen met de projectleider zijn jullie "de spin in het web". Jij gaat aan de slag binnen het thema landbouw en landgebruik en werkt mee aan het opstellen van het DPLG. Daarnaast krijg jij de ruimte op projecten te initiëren voor de (door)ontwikkeling van de instrumenten en de werkwijze die nodig zijn voor deze uitvoeringsstrategie.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in de richting van landelijk gebied, ruimtelijke ordening, built environment of planologie.

Daarnaast vragen we de volgende competenties:

  • Je legt makkelijke verbindingen en bent communicatief zeer vaardig, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je hebt een goede overtuigingskracht. Jij kan jouw plannen en ideeën goed overbrengen.
  • Je bent weerbaar en politiek sensitief. Je kan goed omgaan met belangentegenstellingen en laat je niet uit het veld slaan door weerstand.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
  • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van €2.898,04.
  • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
  • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
  • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van €6.000,- per 5 jaar.
  • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
  • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 23 juli 2024. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Elisabeth Tonckens, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct