Traineeship: Water Bodem en Milieu


15-07-2024
36 uur per week

Draag jij bij een gezonde leefomgeving voor de inwoners van Drenthe? Heb jij een opleiding milieukunde of milieuplanologie afgerond? Wordt trainee binnen het thema water, bodem en milieu!

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Een gezonde leefomgeving voor de inwoners van Drenthe is niet alleen prettig het nodigt ook uit tot gezond gedrag en biedt bescherming tegen negatieve omgevingsinvloeden.

Om dit te bevorderen moeten we goed samenwerken. Hierbij kan je denken aan de samenwerking tussen ruimte, verkeer, natuur, milieu, veiligheid en gezondheid. Door de onderzoeksraad van Veiligheid is in 2023 een rapport opgeleverd waar zij haar bevinden toelicht over de mate van bescherming van omwonenden tegen nadelige gezondheidseffecten door blootstelling van industriële emissies van een drietal Nederlandse bedrijven. Dit zijn geen Drentse bedrijven maar we kunnen er wel van leren! Welke lessen kunnen we als provincie uit dit onderzoek halen, hoe is de situatie in onze provincie en welke acties dienen we te nemen om te komen tot een gezonde leefomgeving voor omwonenden?

Jij gaat aan de slag met de volgende vraag:
Hoe worden omwonenden in Drenthe beschermd tegen nadelige gezondheidseffecten door langdurige en/of veelvuldige blootstelling aan industriële emissies, en zijn in de bescherming verbeteringen mogelijk?

Over het thema en jouw collega's

Dit thema heeft maar liefst vier verschillende, belangrijke, onderwerpen die onze aandacht vragen; Bodem, Milieu, Water en Klimaatadaptatie. Deze onderwerpen beïnvloeden elkaar dusdanig dat onze specialisten samen optrekken in het behoud van onze leefomgeving. We willen ons water, bodem en milieu optimaal benutten zonder te overvragen. Duurzaam gebruik maken van de beschikbare middelen staat voorop evenals adaptie aan ons veranderende klimaat. We adviseren vanuit onze kennis en expertise bestuur, externe stakeholders, samenwerkingsorganisaties en collega's in andere thema's. Kortom; er gebeurt enorm veel en dit vraagt om een integrale blik.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in de richting van milieukunde of milieu planologie.

Daarnaast zoeken we iemand met de volgende competenties: omgevingsbewust, nieuwsgierig, moedig, vasthoudend en communicatief vaardig.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
  • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van €2.898,04.
  • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
  • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
  • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van € 6.000,- per 5 jaar.
  • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
  • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdagmiddag 25 juli 2024.

Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Elisabeth Tonckens, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct